Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A legjobb filmek és sorozatok, amiket eddig nem ismertél

2019. március 20.

9 perc olvasás

csajok drót hbo netflix sorozatok
A legjobb filmek és sorozatok, amiket eddig nem ismertél

13 tipp, hogy ne csak azt nézd, ami a csapból is folyik


Az online streaming szolgáltatók elterjedése óta már másodpercek alatt elérhetővé válik szinte bármilyen film vagy sorozat. Az elsőszámú szolgáltató, a Netflix ma már hazánkban is elterjedt, és néhány ezer forintért elő lehet fizeti rá. A Netflix mellett a másik legnagyobb, és magyar nyelven is elérhető szolgáltató az HBO GO. Ez a cikk leginkább azoknak szól, akik elérik ezeket az online tartalomszolgáltatókat, bár lehet, hogy épp cikkünk elolvasása után lesz kedvük szétnézni rajtuk!

Olyan filmeket és sorozatokat választottunk,  amik nem feltétlenül a legismertebbek, de szerintünk mégis nagyon színvonalasak és izgalmasak. Nézzük!

POSE

A Pose vitathatatlanul korszakalkotó sorozat, és nem csak az LMBTQ közösség számára, hanem globális szinten is. Ryan Murphy és Bad Falchuk elkészítette azt a sorozatot, ami transznemű emberek életét mutatja be a nyolcvanas évek New Yorkjában. 2018 talán legjobb sorozata a Pose, főleg azért, mert kidolgozott dramaturgiája mellett arra fókuszáltak, hogy hitelesen, de mindemellett élvezhetően mutassák be a szubkultúrának ezt a korszakát. Az Amerikai horror story készítője a saját stílusához hűen csodásan megkomponált képekkel és díszletekkel tette varázsaltossá a sorozatot.

The Good Place

A Netflixen található sorozatok közül az egyik legviccesebb és legegyedibb sorozat. Az első öt perc már fenomenális, Kristen Bell karaktere egy hatalmas irodában, egy öltönyös férfitől tudja meg, hogy valójában meghalt, és annyira szerencsés, hogy a mennyországba kerül. A baj csak az, hogy összekeverték Bell aktáját a névrokonával. Eddig három évad jelent meg, de olyan fantasztikus csavarokkal tarkítják a sorozatot, hogy azt még a legszemfülesebb kritikusok sem sejtették előre. A Good Place tökéletes kikapcsolódás, zseniális színészi játékokkal fűszerezve.

To The Bone

Ez az amerikai dráma nem sorozat, hanem egy megrázó film. Lilly Collins főszereplésével egy olyan lány mindennapos belső harcait mutatja be, aki nem hajlandó enni. Már csak hónapjai vannak hátra, ezért a szülei, akik már félig lemondtak róla, beíratják egy alternatív módszereket alkalmazó klinikára, aminek vezetőjét Keanu Reeves alakítja. Érzékletességével hitelesen mutatja be azt, hogyan hat környezetére egy anorexiával küzdő személy, akin már senki sem tud segíteni. Egy szerelmi szál és néhány poén azért kellően feloldja a drámai hangulatot.

Master Of None

Aziz Ansari stand-up komikus és Alan Yung keze alatt készült ez a sorozat, aminek központi témája a húszas, harmincas évei között lévő férfi, aki nem igazán tudja, mit szeretne kezdeni az életével. Aziz Ansari írta, és ő játssza a főszereplőt is. Őszinteségével és lazaságával nem akar semmi kimagaslóan újat mutatni a nézőnek, mégis minden rész végén összerándul az ember gyomra. Hogyan éli meg egy férfi a párkapcsolatot? Indiai származásúként milyen, amikor minden nap szembesülsz a rasszizmussal? Ezeket a kérdéseket járja körbe a sorozat két évada, de szó van a családi kapcsolatokról és a homoszexualitásról is. Minden rész más témát ölel fel, a különböző helyzetek tanulságai pedig a főszereplő szemszögén keresztül csapódnak le.

Lady Gaga: Five Foot Two

Na jó, ezt valószínűleg mindenki ismeri, de azért választottam ki, mert hálás vagyok a Netflix-nek, hogy bármikor egy pillanat alatt megnézhetem, hogyan szenved végig Gaga egy évet. Szenved, mert a csípőműtétje után folyamatos fájdalmai vannak, néha napokig mozdulni sem képes. Betekintést nyerhetünk a popcsillag életébe, otthonába, a szakmai megbeszéléseibe és közben Gagához hűen olyan őszinte és mélyreható gondolatokat fejteget, amik után soha valószínűleg senki nem fogja azt gondolni, hogy a hollywoodi sztároknak pihekönnyű az életük.

Girlboss

Tizenévesen a gimiben a legjobb barátommal minden áldott nap a Nasty Gal honlapját bújtuk, és saját magunk szórakoztatására összeállítottunk különböző szetteket, hogy miket vennénk fel, ha meglenne az a ruha. A sorozat a vintage weboldal alapítója,  Sophia Amoruso életét dolgozza fel, pontosabban az életének azon szakaszát, amikor megalapította a Nasty Galt. A sorozat az első évad után elhasalt, mert a közönségnek nem volt szimpatikus a főszereplő, Britt Robertson karaktere. Ennek ellenére ez az alkotás  igazi kincs azoknak, akik szeretik a Nasty Gal-t, a vintage ruhákat (és a neurotikus, fiatal nők dühkitöréseit). Spoiler alert: RuPaul is feltűnik a sorozatban mellékszereplőként.

Making A Murderer

A Netflix 10 részes dokusorozata Steven Avery váratlan és fordulatokkal teli bűncselekményeiről szól. A készítők a lehető legobjektívabban tárták a nézők elé a történeteket és a véleményeket, és az objektivitás miatt egyszerűen lehetetlen eldönteni, hogy Avery bűnös, vagy sem. Avery egy amerikai kisvárosból származik, és 18 évet ült börtönben egy olyan bűncselekményért, amit nem követett el. Majd szabadulása után, rögtön egy másik, gyilkossági ügybe keveredett. Avery a maga egyszerűségével megállapította, hogy a szegény, átlagos embereknek nincsen szava a kormány és a hatóságok ellen, ezért bármikor, bárhogyan meghurcolhatják. Mindvégig bizonygatja ártatlanságát, de hogy bűnös-e, azt csak az utolsó részben derül ki. Már ha kiderül.

RuPaul's Drag Race

Ezt a sorozatot a legjobb barátom mutatta nekem, aki minden egyes találkozásunk alkalmával hosszú órákig tudott áradozni róla, hogy mennyire nagyszerű. A verseny-reality lényege, hogy drag queenek küzdenek meg egymással. Hasonló a szerkezete, mint a Topmodell leszek! műsornak, de a feladatok és a kihívások rendkívül szórakoztatóak, arról nem is beszélve, hogy olyan gyönyörű ruhaösszeállításokat és sminkeket készítenek, amikhez hasonlót sehol máshol nem látni. Netflixen pedig elérhető majdnem mind a 10 évad.

Drót

Az olyan klasszikus sorozatok, mint a Maffiózok, a Szex és New York, vagy éppen a Drót a kilencvenes években egyeduralkodó szolgáltatóvá tették az HBO-t. Akármennyire is az elő számú kedvenc sorozatom a Maffiózók, azért választottam a Drótot, mert ez talán kevesebb embert ért el hazánkban. A történet mindegyik évada egy-egy nyomozást követ végig, a Baltimore-i rendőrség a kábítószerkereskedelmet próbálja felgöngyölíteni a klasszikus lehallgatás módszerével, ami 2002-ben hatalmas újdonságnak számított. Minden részletnek külön jelentősége van, ezért érdemes egyhuzamban minél többet nézni.

Barry

Barry, a veterán hős, aki nemrég érkezett haza Afganisztánból, bérgyilkosként kezd dolgozni. Állandó poszttraumás stressz gyötri, és egy teljesen átlagosnak tűnő napon elhatározza, hogy nem akar többé embereket ölni, és inkáb színésznek áll. Ez az ötlet úgy pattant ki a fejéből, hogy az áldozatát követi egy amatőr színészképzés órájára, ahol véletlenül Barry-nek kell előadnia egy jelenetet. Természetesen borzasztó színész, de ettől a pillanattól kezdve csak az a vágy hajtja, hogy profi színész legyen. Hihetetlenül vicces és fordulatos sorozat, minden rész 20 perces, ezért akár egyben is végig lehet nézni. Szerencse, hogy nemsokára érkezik a második évad.

Csajok

Lena Dunhamet saját élete inspirálta, hogy megírja és létre hozza a Csajok című sorozatot. Ha azt gondolnánk, hogy olyan, mint a Szex és New York, akkor nagyon téves úton járunk, mivel ez a sorozat pont azért működik, mert életszagú. Nincsenek mesterkélt jelenetek, a főszereplő húszas évei közepén járó nők élete korántsem tökéletes. Mind anyagi gondokkal küzdenek, tanácstalanok a férfiak és a párkapcsolatok terén, valamint az önmegvalósítás sem tűnik olyan egyszerűnek, mint ahogyan azt gyerekként képzelték. A Csajokat lehet szeretni és utálni is, egy azonban biztos: a legtöbben könnyedén tudunk azonosulni a kicsit esetlen, tökéletlen és mindent túlreagáló főszereplővel.

Szilícium-völgy

Az HBO történetében az egyik legjobb vígjátéksorozat. A Szilícium-völgyben játszódó történet négy fiatal srácról szól, akik mind technikai zsenik és a technológia városában szeretnének létrehozni egy saját start-up céget. Ez tipikusan az a sorozat, ami igényel pár részt, hogy az ember belerázódjon, és megszokja a humort, de a harmadik epizódtól kezdve egyszerűen nem telik el öt perc, hogy ne fordulnánk le a kanapéról a nevetéstől. A lehetetlen helyzeteket nagyon ügyesen alakítják a készítők, a karakterek kidolgozottsága és mélysége pedig elviszi a pálmát. Tökéletes program egy unalmas hétvégére.

A viszony

A viszony című sorozatban az a nagyszerű, hogy ugyanazt az idősávot két szereplő szemszögéből  is megnézhetjük, az epizód első részében ugyanis az egyik, a második felében pedig a másik szereplő szemszögéből láthatjuk. A történetben két, a házasságában szenvedő ember találkozik, és ahogy a sorozat címe is elárulja, viszonyba kezdenek. A lebukás faktora nagyon magas, négy évadon át izgulhatunk velük, vagy drukkolhatunk ellenük. A karakterek egymáshoz fűződő kapcsolatainak mélységét és sokszor felszínességét elképesztően érzékletesen mutatja be a sorozat, éppen ezért nem csak egy átlagos viszonyról, hanem valami sokkal mélyebbről szól.

Csáka Eszter

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
1

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
2

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
3

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!
4

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

2024.02.07. 2 perc olvasás

Ez a világ 10 legismertebb festménye. Tudod, melyiknek mi a címe? Kvíz!

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
5

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
6

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

30 ikonikus hollywoodi barátság
7

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz
8

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021.10.31. 5 perc olvasás

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

ezek is érdekelhetnek

3 sorozat, amit meg kell nézned májusban a Netflixen

3 sorozat, amit meg kell nézned májusban a Netflixen

2024.04.23. 2 perc olvasás

SOROZATAJÁNLÓ

Rossz hír az Eufória rajongóinak, veszélybe került a sorozat folytatása

Rossz hír az Eufória rajongóinak, veszélybe került a sorozat folytatása

2024.03.26. 2 perc olvasás

SEASON 3

Itt van minden, amit az És egyszer csak... 3. évadáról tudunk

Itt van minden, amit az És egyszer csak... 3. évadáról tudunk

2023.11.06. 2 perc olvasás

SEASON 3

Kiderült, mikor érkezik az Eufória 3. évada

Kiderült, mikor érkezik az Eufória 3. évada

2023.11.03. 1 perc olvasás

SEASON 3

Íme a The Weeknd 70 millió dolláros Bel Air-i otthona, ahol Az idolt is forgatták

Íme a The Weeknd 70 millió dolláros Bel Air-i otthona, ahol Az idolt is forgatták

2023.09.25. 2 perc olvasás

LUXUS FORGATÁSI HELYSZÍN

Nagy bejelentés: kiderült, lesz-e az És egyszer csaknak 3. évada

Nagy bejelentés: kiderült, lesz-e az És egyszer csaknak 3. évada

2023.08.23. 1 perc olvasás

And Just Like That...

Hatalmas változás a Netflixen, ezek a legnépszerűbb sorozatok jelenleg

Hatalmas változás a Netflixen, ezek a legnépszerűbb sorozatok jelenleg

2023.06.22. 1 perc olvasás

Netflix-sorozat

Kiszivárgott: Kim Cattrall szigorú feltételekkel vállalta az And Just Like That... folytatását

Kiszivárgott: Kim Cattrall szigorú feltételekkel vállalta az And Just Like That... folytatását

2023.06.05. 2 perc olvasás

SEASON 2

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves