Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vérfagyasztó

A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

2021. október 31.

5 perc olvasás

ELLE

Netflix film filmajánló halloween horror horrorfilm
A 25 legjobb horrorfilm, ha igazán rettegni akarsz

Akár halloween alkalmából akarsz megnézni egy ijesztő filmet, akár a kedvenc elfoglaltságaid közé tartozik a borzongás, a következő horrorfilmek csak a sikolyaidra várnak.


1) Nyers (Raw, 2016)

Vegetáriánusok, vigyázat – ez a film nem nektek való. A történet a szigorúan vegetáriánus Justine (Garance Marillier) első szemeszterét mutatja be az állatorvosi egyetemen, ahol őt és csoporttársait különös beavatási szertartásnak vetik alá, ami nyershúsevést is magában foglal. Meglepő módon Justine hamarosan vágyakozni kezd az (emberi?) húsra, és, hát, mondjuk, hogy a film ezt követően erősen korhatáros.

2) The Vigil (2021)

Ha a tény, hogy a filmet ugyanaz a stúdió rendezte, mint A Babadookot, nem ijeszt meg önmagában, csak nézd meg a film előzetesét. A történet egy fiatal zsidó férfi borzalmas éjszakáját követi végig, amint egy ortodox zsidó kötelezettségnek eleget téve virraszt, és gondját viseli egy halottnak.

3) Vagyunk, akik vagyunk (We Are What We Are, 2010)

Nem biztos, hogy minden péntek esténket egy mexikói kannibáldráma társaságában akarnánk tölteni, de a Vagyunk, akik vagyunkkal (Somos lo que hay) kivételt tehetünk. Jorge Michel Grau írta és rendezte a filmet, mely bemutatja, apja hirtelen halála után hogyan szerez Alfredo ételt anyjának és testvéreinek. Étel alatt azonban ne kenyérre és tejre gondoljunk, sokkal inkább emberekre. Annak lehetünk tanúi, hogyan követi és rabolja el Alfredo a családi ételt, és hogyan próbál észrevétlen maradni a hatóságok előtt.

4) Végtelen útvesztő (Escape Room, 2019)

Vegyünk hat idegent és hat titokzatos fekete dobozt, benne jegyekkel egy élethű szabadulószobába, valamint a lehetőséget, hogy a szereplők pénzt nyerhetnek. Mit kapunk? Természetesen egy horror forgatókönyvét, ahol az emberek csapdába esnek, és ki kell találniuk, hogyan éljék túl. 

5) Megszállott Megváltás (Saint Maud, 2019)

A Rose Glass író-rendezőtől származó félelmetes horrorfilm egy áhítatos hospice nővérről szól, aki elhatározza, megmenti haldokló páciense lelkét. Egy ponton megszállottjává válik egy volt táncosnak, akit gondoz (Jennifer Ehle), és úgy gondolja, üdvözítenie kell őt.

6) Üres ember (The Empty Man, 2020)

Egy igazi horrorklasszikus, főszerepben egy exrendőrrel, aki egy eltűnt nőt keres Missouriban, és közben titkos csoportra bukkan, akik a természetfelettit akarják megidézni. Érdekessé válik számára az ügy, mert a nyomozás kezdetén egy üzenetet talál vérrel írva, mely így hangzik: „Az üres ember kényszerített, hogy megtegyem.”

7) Alleluia, 2014

Fabrice de Welz Ardennes-trilógiájának második filmje, az Alleluia az amerikai sorozatgyilkos Martha Beck és Raymond Fernandez, vagyis a „Honeymoon Killers” történetén alapul, akik számos negyvenes éveiben járó nőt öltek meg. A féltékenység, szenvedély és horror melegágya ez a film, melyet 2014-ben a torontói és az AFI Filmfesztiválon is jelöltek.

A befejezésen gondolkozom (I’m Thinking Of Ending Things, 2020)

Luca, egy fiatal lány a pasijával, Jake-kel a fiú szüleinek eldugott farmjára utazik, holott a lány azon gondolkodik, hogy befejezze kapcsolatát a fiúval. Amint megérkeznek a házhoz, Luca megkérdőjelez mindent, amit Jake-ről és önmagáról tudott.

9) 1922 (2017)

A film egy farmer útját követi, aki meggyőzi tinédzser fiát, hogy segítsen megölni az anyját, mielőtt elküldené másnak a család pénzét, és tönkretenné a farmot. A bűntudat azonban megmutatja, hogy magas árat kell fizetni más életének elvételéért.

10) A maszk mögött (Cadaver, 2020)

Nukleáris katasztrófát követően egy éhező család a karizmatikus hoteltulajdonosban látja reményét a túlélésre. Az ingyen vacsora odavonzza őket, ám hamar rájönnek, hogy az esti műsorban elmosódik a határ az előadás és a valóság között. Végül mik lesznek ők, nézők vagy látnivalók?

11) A dolog (The Thing, 1982)

Egy klasszikus ijesztő horror, melyben tudósok egy csoportja antarktiszi kutatóbázisukon reked, ahonnan egy idegen lény egyesével elviszi őket. A csavar? Az űrlényvadász úgy lép inkognitóba, hogy az idegen mit sem sejtő áldozatának álcázza magát. A filmben mindenképpen vessünk egy pillantást Kurt Russel fantasztikus szakállára.

12) Valami követ (It Follows, 2015)

Mi lenne, ha miután lefeküdnénk valakivel, ahelyett, hogy csúnya kiütések jönnének ki rajtunk, és szexuális úton terjedő betegségekkel foglalkozó klinikákra rohangálnánk, egy alakváltó szörnyeteg üldözne? Ez a metaforikus, álomszerű horror rettegéssel tölt el, és biztos, hogy életed végéig elriaszt a védekezés nélküli szextől.

13) A bárányok hallgatnak (The Silence Of The Lambs, 1991)

Vegyél egy pohár Chiantit meg egy kis popcornt, és készülj fel minden idők legikonikusabb horrorfilmjére. Nem számít, hogy már láttad a filmet, vagy csak a híres mondatot hallottad, esetleg láttad Anthony Hopkinst a maszkban, garantáltan nem bánod meg, ha megnézed A bárányok hallgatnak című filmet (még egyszer).

14) Az elveszett fiúk (The Lost Boys, 1987)

A tökéletes horrorfilm azok számára, akik valójában nem szeretik a horrorokat. Ez a 80-as évekbeli vámpírünnep a nosztalgiázók slágere lesz halloween idején. Gondoljunk csak a kiszőkített pasikra (Kiefer Sutherland jóvoltából), a móló melletti vidámparkra vagy a menő biciklis vámpírokra. Ez nagyon nem a Twilight.

15) Parajelenségek (Paranormal Activity, 2009)

Ha valaki azt mondaná, hogy egy horrorfilm, amely csupán egy üres külvárosi ház szemcsés CCTV-felvételeiből áll, komolyan ijesztő lehet, kételkednénk. De nyugodjunk meg, ezalatt a film alatt mindenki már pusztán a feszültség miatt a kanapé szélén fog ülni.

16) Az ördögűző (The Exorcist, 1973)

Kizárólag a hírneve miatt került a listára, ugyanis minden idők egyik legfélelmetesebb filmjének tartják. Az utolsó, az USA-ban végzett, a katolikus egyház által jóváhagyott ördögűzés történetén alapuló sztoriban Karras atya, a fiatal pap megpróbálja kiűzni a 12 éves Linda Blairből az ördögöt, mert a lány szülei meg vannak róla győződve, hogy az megszállta lányukat. Amikor a film megjelent, ellentmondásos kritikákat kapott, ugyanis a vetítések ájulást és hányást idéztek elő a nézőkben. Sok sikert hozzá!

17) A láthatatlan ember (The Invisible Man, 2020)

A szolgálólány meséjéből ismert Elizabeth Moss főszereplésével készült filmben Cecilia Kass történetét ismerhetjük meg, aki testvéréhez és gyerekkori barátjához menekül egy erőszakos és korlátozó kapcsolatból. Amikor azonban az exéről úgy hiszik, meghalt, és óriási vagyont hagy rá, a Ceciliához közel állókat kísérteni kezdik, és a nő meg van róla győződve, hogy egy láthatatlan ember üldözi őket.

18) Ragyogás (The Shining, 1980)

Na, ez egy igazán ijesztő film. Stanley Kubrick alkotása Stephen King 1977-es, azonos című regényén alapszik, amelyben Jack (Jack Nicholson) feleségét és médium fiát egy hotelbe költözteti a semmi közepén. Megfigyelhetjük, hogyan csúszik Jack pszichéje egyre mélyebbre, láthatunk baltákat az ajtóban, valamint hátborzongató ikreket, és mielőtt észrevennéd, álmodban te is azt fogod ismételgetni: „Red Rum”.

19) Démonok között (The Conjuring, 2013)

Ha szereted az igaz történeteket, figyelj erősen, mert ez a film Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson, Vera Farmiga), a híres paranormális nyomozók történetét meséli el. Egy sötét jelenléttel megfertőzött család segítségére sietnek egy parasztházba, ami ki nem találnánk, eldugott helyen van. Ed és Lorraine szerencsétlenségére azonban nekik maguknak is meg kell küzdeniük a gonosszal.

20) Tűnj el! (Get Out), 2017

Jordan Peele rendezői debütálása minden idők egyik leghátborzongatóbb horrorjaként vonulhat be a történelembe. A Daniel Kaluuya, Allison Williams, Lil Rel Howery és Bradley Whitford főszereplésével készült film egy Chris nevű afroamerikai férfit követ, aki a barátnője szüleihez utazik látogatóba a hétvégére. Chris azonban nemsokára rájön, hogy egy sokkal baljósabb világ csapdájába esett, mint amilyennek első pillantásra gondolta.

21) Psycho (1960)

Ha horrorról vagy thrillerről van szó, Alfred Hitchcockra mindig számíthatunk. Ebben az Anthony Perkins, Janet Leigh és John Gavin főszereplésével készült filmben az egyik karakter, Marion eltűnik, miután lop a munkáltatójától. Bejelentkezik egy motelba, amit egy fiatal férfi, Norman Bates vezet. Figyelem, miután megnézed a filmet, valószínűleg soha többé nem tudsz majd behúzott függönnyel zuhanyozni.

22) Halloween – A rémület éjszakája (Halloween, 2018)

Soha többé nem fogsz tudni ugyanúgy gondolni a halloweenra, miután megnézed ezt a filmet. Jamie Lee Curtis játssza Laurie Strode-ot, aki végre szembeszáll a maszkos férfival, aki azóta kísérti, hogy sorozatgyilkosságot követett el halloween napján négy évtizeddel ezelőtt, és a nő épphogy megmenekült. Úgy tűnik, a maszkos bosszúra szomjas.

23) Örökség (Hereditary, 2018)

A természetfeletti horrorfilm főszereplői Toni Colette, Alex Wolff, Milly Shapiro és Gabriel Byrne, akik egy családot alakítanak, amelyet a nagymama halála után sötét jelenlét kísért. Ahogy feltárják a családjukkal kapcsolatos titkokat, rájönnek, nem fordulhatnak el attól a baljóslatú fenyegetéstől, amit bizarr módon örököltek.

24) Mi (Us, 2019)

A Get Out után Jordan Peele ismét nagyot ment ezzel a félelmetes filmmel. A jelenben játszódik – ami csak még ijesztőbbé teszi –, és Lupita Nyong'o alakítja benne Adelaide Wilsont, aki a nyárra visszatér a férjével és két gyerekével gyermekkori otthonába. Amire viszont nem számít, az a végzet érzése, amellyel otthon találkozik, különösen, amikor a családja négy alak sziluettjére bukkan a kapubejárón.

25) Fehér éjszakák (Midsommar, 2019)

Ha a kapcsolatod pengeélen táncol, azt javasoljuk, ne egy távoli svéd faluban megrendezett nyárközépi fesztiválra menj helyrehozni azt. A filmben Dani (Florence Pugh) és Christian (Jack Reynor) nyaralni indulnak, hamarosan azonban egy olyan világba invitálják őket, ahol sötétség bukkan fel a tiszta kék ég alatt.

+1) Árvaház (The Orphanage, 2007)

Az Árvaház (El Orfanato) még mindig megborzongat, ha csak rágondolunk, J. A. Bayona rendező nagyszerű készségeinek köszönhetően. A történet egy elhagyatott, tengerparti árvaház és egy árva, Laura körül bontakozik ki, aki 30 évvel később visszatér férjével és fiával, Simonnal. A nő újra akarja nyitni az árvaházat fogyatékossággal élő gyerekek számára működtetett létesítményként, azonban észreveszik, hogy fiuk néhány nappal az érkezésük után gonosszá válik.

Forrás: Elle

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?
1

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

2022.07.27. 1 perc olvasás

Csak az emberek 1 százaléka ismeri fel a képen megbújó hírességet - neked sikerül?

30 ikonikus hollywoodi barátság
2

30 ikonikus hollywoodi barátság

2019.06.07. 1 perc olvasás

30 ikonikus hollywoodi barátság

Katalin hercegné zongorajátékával kezdődött, felháborodással végződött az Eurovízió
3

Katalin hercegné zongorajátékával kezdődött, felháborodással végződött az Eurovízió

2023.05.14. 4 perc olvasás

Katalin hercegné zongorajátékával kezdődött, felháborodással végződött az Eurovízió

10 horror film, amit képtelenség végignézni 
4

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

2022.10.14. 5 perc olvasás

10 horror film, amit képtelenség végignézni 

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!
5

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

2023.06.20. 1 perc olvasás

Ez is az alapműveltség része: ismered a leghíresebb magyar filmeket? Kvíz!

 Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról
6

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

2022.09.01. 2 perc olvasás

Új, döbbenetes felvétel jelent meg a 110 éve elsüllyedt Titanicról

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!
7

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!

2023.05.10. 1 perc olvasás

Menne a töriérettségi? 10 kérdésből megmondjuk, hogyan szerepelnél a vizsgán!

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról
8

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

2023.05.16. 1 perc olvasás

Mennyit tudsz Magyarországról? Kvíz 10 alapvető kérdéssel hazánk földrajzáról

ezek is érdekelhetnek

Az 5 legjobb Valentin-napi film, amit meg kell nézned

Az 5 legjobb Valentin-napi film, amit meg kell nézned

2024.02.14. 3 perc olvasás

VALENTINE'S DAY MOVIES

A 4 legjobb dráma a Netflixen, ami igaz történet alapján készült

A 4 legjobb dráma a Netflixen, ami igaz történet alapján készült

2024.02.01. 2 perc olvasás

Filmajánló

10 Oscar-díjra jelölt film, amit idén érdemes megnézned

10 Oscar-díjra jelölt film, amit idén érdemes megnézned

2024.01.25. 7 perc olvasás

OSCAR 2024

Itt van minden, amit a Szegény párákról tudnod kell

Itt van minden, amit a Szegény párákról tudnod kell

2024.01.25. 2 perc olvasás

POOR THINGS

Minden idők 10 legjobb romantikus vígjátéka

Minden idők 10 legjobb romantikus vígjátéka

2024.01.20. 7 perc olvasás

ROMANTIKUS FILM

Mindenki a Netflix új filmjéről beszél, ezt kell tudnod A hó társadalmáról

Mindenki a Netflix új filmjéről beszél, ezt kell tudnod A hó társadalmáról

2024.01.12. 2 perc olvasás

Society of the Snow

5 Netflixes film, amit nagyon várunk 2024-ben

5 Netflixes film, amit nagyon várunk 2024-ben

2024.01.11. 2 perc olvasás

Ajánló

3 film, amit meg kell nézned januárban a Netflixen

3 film, amit meg kell nézned januárban a Netflixen

2024.01.05. 2 perc olvasás

Filmajánló

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves