Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Society of the Snow

Mindenki a Netflix új filmjéről beszél, ezt kell tudnod A hó társadalmáról

2024. január 12.

2 perc olvasás

ELLE

film Netflix filmajánló A hó társadalma
Mindenki a Netflix új filmjéről beszél, ezt kell tudnod A hó társadalmáról
© IMDb

Megérkezett a Netflixre A hó társadalma, ami rögtön a nézettségi lista elejére került. 


Jelenleg a Netflix nézettségi listájának az elején áll A hó társadalma, ami január elején került fel a streamingre. A film története sokakat megdöbbentett, most összegyűjtöttük a legfőbb információkat róla!

Miről szól A hó társadalma? 

1972. október 13-án lezuhant az Andokban az uruguayi légierő 571-es számú repülőgépe. A gépen a montevideói rögbicsapat játékosai utaztak, akiknek Uruguayból Santiagóba kellett volna repülniük egy mérkőzésre. Összesen 45 ember utazott a fedélzeten, a zuhanást csak 29-en élték túl. A csapatot a baleset után elkezdték kimenteni, de az időjárás miatt hamar felhagytak a kereséssel. A viszontagságos környezetben a játékosok mindent megtettek a túlélésért, így kénytelenek voltak az elhunyt társaik húsából enni. Végül 2 hónap után, több napnyi gyaloglás után elérték a civilizációt, de az esetet nagyon sok időbe telt feldolgozniuk. 

Ki rendezte a filmet? 

A történet már évtizedekkel ezelőtt nagy port kavart, számos pszichológus vizsgálta a túlélőket, több interjút is felvettek velük. A balesetet már korábban feldolgozták, 1993-ban Ethan Hawk főszereplésével is készült belőle film, ami az Életben maradtak címet kapta. A Netflix alkotása azonban különbözik a ’93-as filmtől. A J. A. Bayona által rendezett film Pablo Vierci uruguayi író azonos című regénye alapján készült. A könyv dokumentálja a túlélők életét, melyek közül sokat Vierci gyerekkora óta ismert. Így A hó társadalma egy sokkal pontosabb képet ad a tragédiáról. 

Kik szerepelnek a filmben? 

A szereplők kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vettek, így argentin színészek alakítják az egykori rögbicsapat tagjait. A filmben a főbb szerepeket Enzo Vogrincic Roldán, Matías Recalt, Agustín Pardella, Tomas Wolf, Diego Vegezzi és Esteban Kukuriczka alakítják. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves