Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Melyik város nagyobb?

Mennyire ismered Magyarország városait? Ezt az egyszerű kvízt illene hibátlanra kitölteni!

2023. november 23.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

Magyarország földrajz kvíz Magyarország városai
Mennyire ismered Magyarország városait? Ezt az egyszerű kvízt illene hibátlanra kitölteni!
© Fotó: Shutterstock/Csák István

A mai ELLE-kvíz témája: Magyarország városai, méghozzá Magyarország legnagyobb városai! Na de mennyire is nagyok ezek a városok...?


Magyarország városai közül a legnagyobb nem szerepel ebben a kvízben: Budapesttel már több másik játékban is foglalkoztunk, és a főváros nem is lenne izgalmas, ha benne lenne a mai feladatsorban.

Magyarország városainak kvíze

Ebben a játékban minden kérdésben két hazai várost találsz majd, és a kérdés mindig ugyanaz lesz: hogy a kettő közül melyik a nagyobb. Nagyság alatt természetesen a lakosságszámot értjük, a 2020-as adatok alapján. Hát ezért hagytuk ki Budapestet: nyilván nem kérdés, hogy a főváros jóval nagyobb az ország valamennyi másik településénél (bár ez nem minden országban van így).

Szóval Magyarország legnagyobb városát kihagytuk a játékból, de nagysági sorrend 2.-21. helyezettjeit viszont szépen kettesével összepárosítottuk, vigyázva arra, hogy sose pici különbség legyen az egy kérdésben szereplő két város között. Ahol a legkisebb a különbség, ott is nagyjából tízezer fős az eltérés a két település lakossága között, szóval ebben a kvízben elvileg elég egyértelmű mindig, hogy a két lehetőség közül melyik válasz a helyes, azaz melyik város a nagyobb.

De aztán persze lehet, hogy mégsem fogod annyira könnyűnek találni a játékot.... Csak egy mód van arra, hogy megtudd: ha kipróbálod! Indítsd el most a tesztet!

Nem volt ugyan kérdés, de talán ezt is kitaláltad: az oldal tetején Keszthely látható a Festetics-kastéllyal, amíg a kvíznyitó kiskép Székesfehérváron készült.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves