Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Hibakereső

Eltalálod hány helyesírási hiba van a mondatban? Kvíz!

2023. november 27.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

hiba kvíz helyesírás
Eltalálod hány helyesírási hiba van a mondatban? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/GaudiLab

A mai kvízben a helyesírás a téma: teszteld, hogy kiszúrod-e az összes hibát! Igen, a bemelegítés máris elkezdődött!


Szerinted hány helyesírási hibát tartalmaz ennek a cikknek a címe? Észrevetted, ugye...? Játssz velünk ma is!

Helyesírási hibák kvíze

Szóval szerinted hány helyesírási hiba van ennek a cikknek a címében? Van benne egyáltalán? Nos, az eltalálod után kéne egy vessző, úgyhogy nagyon is van: egy hibát már a címben vétettünk, hogy már ezzel is gyakorolhass a tesztre.

Az alábbi játékban ugyanis 10 mondatot mutatunk majd, és a feladat az, hogy kitaláld, hogy melyik hány helyesírási hibát tartalmaz. Lesz olyan is, amelyik egyet sem tartalmaz majd, azaz hibátlan lesz, ennél vagy ezeknél a mondat(ok)nál természetesen a nulla a helyes válasz. De ha találsz olyan szót-fordulatot, amit nem úgy kell helyesen írni, akkor számold meg, hogy hány ilyen hiba van az adott mondatban, és az annak megfelelő számot jelöld be. Természetesen a játék végén mutatjuk a helyes megfejtést, azaz azt, hogy melyik mondatot igazából hogyan kell helyesen írni.

Szeretjük a helyesírási kvízeket és rendszeresen készítünk egyet-egyet, de ha most valami más témával folytatnád a játékot, az sem probléma, mert alább teljesen más típusú játékokat találsz a linkajánlóban.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves