Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Családi-ügy

„Mit tegyek? Gyűlölöm a mostohagyerekeimet”

2022. november 03.

2 perc olvasás

ELLE
anya család vallomás mostohagyerek
„Mit tegyek? Gyűlölöm a mostohagyerekeimet”
© Getty Images/izusek

Egy nő vallomása arról, hogy gyűlöli a mostohagyerekeit. 


Egy nő névtelenül vallott arról, hogy gyűlöli a mostohagyerekeit. A férjével 4 éve házasok, de elmondása szerint a gyerekek viselkedése egyre rosszabb, ezért képtelen szeretetet érezni irántuk. A történetet elmesélő nő úgy gondolja, hogy az édesanyjuk befolyásolja őket. 

Ez a történet

Utálom a mostohagyermekeimet! Igen, durván hangzik, de rosszul lesz tőlük a gyomrom. Nem nézhetem tovább, hogy milyen csúnyán bánnak a férjemmel. Állandóan csak akarnak valamit. A férjem volt felesége fel is hívott, hogy panaszt tegyen mindenre, ami a házamban van. Nos, ami a házamban van, az nem az ő dolga. Nem tudta boldoggá tenni a férjemet, amikor vele volt, így nem panaszkodhat arra, hogyan gondoskodik rólam és a gyerekeimről. A mostohagyermekeim is féltékenyek a két gyerekemre. Úgy érzik, mindent meg kellene kapniuk, amit a gyerekeim kapnak, de a mostohagyermekeim nem élnek itt. A férjem férfi, és vállalja a felelősségét. Úgy gondolom, hogy a gyermektartásdíj nem a gyerekei ellátására megy. Szerintem a volt felesége saját személyes használatra használja a pénzt, ahelyett, hogy a gyerekeire költené.

Ez normális?

Gyűlöletet érezni egy gyerek iránt rendkívül ártó lehet. A mostohaszülőség alkalmazkodással jár, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a gyerekeket is azonnal megszereti egy ember, miután a partnerével összejöttek. Fontos azonban a békességre törekedni, és megtenni az első lépést annak érdekében, hogy a mostohaszülő és a mostohagyerek között egy normális viszony alakuljon ki. 

Mit lehet tenni?

Előfordulnak olyan esetek, hogy a gyerek undok lesz a szülő új párjával, mert őt okolja azért, hogy a családjuk szétbomlott. Fontos emlékezni arra, hogy a gyerek lelki világa megsérült, ezért a támadás helyett, át kell gondolnia, hogyan lehet neki segíteni. A jó viszony kialakításához szükség van a partner segítségére, de később akár egy terapeutát is be lehet vonni a folyamatba. A másik fontos dolog, hogy időt kell adni a gyereknek is, mire hozzászokik az új helyzethez, mert egy nagy változásról van szó az életében. A minőségi idő szintén nagy segítség lehet abban, hogy a két fél közelebb kerüljön egymáshoz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves