Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Halloquiz

Mennyit tudsz a Halloweenről? Kvíz!

2023. október 19.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

halloween ünnep kvíz
Mennyit tudsz a Halloweenről? Kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Roman Samborskyi

Közeleg a Halloween, és ha nem is ünnepled, érdemes ezzel a teszttel kipróbálni, tudod-e róla a legfontosabbakat. Játssz velünk!


Október 31-én ünneplik a világ egyre több országában Halloween éjszakáját. Vannak ugyan ellendrukkerek, de valószínűleg ez a meccs már évekkel ezelőtt eldőlt: Magyarországon sem telik el ez a nap ijesztő dekorációk és jelmezek, töklámpások és bulik nélkül. A mai kvíz témája legyen tehát a Halloween!

Halloween kvíz!

Ha húsz feletti vagy, akkor minden bizonnyal te is az amerikai filmekben-sorozatokban láttál először Halloweent, aztán az ott látott szokások elkezdtek itthon is megjelenni. Ahogy a karácsonyunk is egyre jobban hasonlít az amerikaira (bár teljesen ugyanolyan addig nem lesz, amíg ott is hódítani nem kezd a bejgli), úgy október 31. éjszakája is egyre inkább úgy zajlik itthon, mint az USA-ban.

Érdekes és különleges ünnep ez, pogány és keresztény gyökerekkel egyaránt rendelkezik (és ebben szintén hasonlít a karácsonyra). Az alábbi kvíz tíz kérdésből áll, mindegyik valahogyan az ünneppel kapcsolatos, csak egy témát nem említünk benne: a rémfilmeket. Arról ugyanis találsz már egy szuper horrorkvízt itt.

Alább indíthatod el az igazi Halloween-kvízt!



Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves