Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Dátumkvíz

Évszámok, amikhez illik tudni a hónapot és a napot is – beugrik az összes? Törikvíz!

2023. október 09.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

történelem dátum kvíz évszám
Évszámok, amikhez illik tudni a hónapot és a napot is – beugrik az összes? Törikvíz!
© Fotó: Shutterstock/Sergii Gnatiuk

Vannak évszámok, amik annyira fontosak, hogy nemcsak az évszámot szokás emlegetni, hanem az egész dátumot, hónappal-nappal. 10 ilyen dátum szerepel az alábbi kvízben, próbáld ki!


Egy viszonylag friss példa, de a 2001-es New York-i terrortámadást sem csak az évszám alapján emlegetjük, mert ez egy annyira fontos esemény volt, hogy a pontos dátumot tudja mindenki: a World Trade Center ikertornyaiba szeptember 11-én csapódott bele a két repülőgép. Sajnos a világtörténelemben gyakran az ilyen traumatikus események emlékei élnek ennyire élénken, de azért az alábbi kvízben nemcsak ilyenek lesznek.

Évszámkvíz, dátumokkal

Volt már két évszámkvízünk: az egyikben a világtörténelem legfontosabb eseményeiről kérdeztük, hogy hányban történtek, a másikban ugyanezt a magyar történelem legfontosabb eseményeivel játszottunk.

Ez a kvíz most kicsit más: itt a kérdés mindig tartalmazni fogja az évszámot, plusz természetesen az esemény rövid leírását is. Ami a szokásos: négy válaszlehetőséget adunk meg, és azok közül lehet tippelni az egyetlen helyesre, hogy pontosan melyik hónap hányadik napján került sor arra a bizonyos eseményre.

Sok olvasónk bevallja, hogy a kvízeknél el sem szokta olvasni a bevezetőt (köszi, ha te igen!!! <3 ), szóval nem húzzuk tovább, úgysincs szükség több bevezetőre, indítsd el a játékot!


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves