Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TV Shows

4 sorozat a 2000-es évekből, amit érdemes újra megnézned

2024. január 31.

4 perc olvasás

ELLE

sorozat 2000-es évek sorozatajánló
4 sorozat a 2000-es évekből, amit érdemes újra megnézned
© IMDB

Ezeket a sorozatokat a 2000-es évekből rengetegen imádták.


Emlékszel az ikonikus sorozatokra a 2000-es évek elejéről, amelyek máig népszerűek? Mi imádjuk visszanézni azokat a szériákat, amelyekből sok évadot csináltak, és teljesen mindegy, honnan vesszük fel a fonalat, mégis mindig be tudunk kapcsolódni. Mutatunk egy listát, ha nosztalgiázásra vágysz.

Tuti gimi (2003)

A Tuti gimi első néhány évada leginkább egy csapat középiskolásról szólt, de az 5. évadtól már azt mutatják be, hogyan sikerül a felnőttéletben megtalálni a helyüket. A sorozatban nagy szerepet kap a szerelem, a kosárlabda és a család. A legfontosabb szereplők: Chad Michael Murray, James Lafferty, Sophia Bush, Hilarie Burton és Bethany Joy Lenz. A Tuti gimiből összesen 9 évad készült, de sokan a szívükbe zárták a sorozatot, amiben az évek alatt rengeteg szívszorító jelenetet is bemutattak. Habár később a színészek őszintén vallottak arról, hogy a forgatások alatt az alkotó, Mark Schwahn toxikus munkakörnyezetet teremtett, sokan a mai napig jó barátok. A három színésznő: Sophia Bush, Hilarie Burton és Bethany Joy Lenz legjobb barátnők, és egy közös podcast-műsoruk is lett.

A narancsvidék (2003)

A Tuti gimivel egy évben indult el A narancsvidék is. Szintén kamaszokról szóló sorozat, ami összesen 4 évadot élt meg. A műsor a kaliforniai Orange megyében élő tinédzserek mindennapos kalandjairól és problémáiról szól. A sorozat nem a 2002-es ugyanilyen című film alapján készült, hanem egy produkciós cég emberei mondták Josh Schwartznak, hogy készítsen egy televíziós sorozatot a kaliforniai Narancsvidékről. Sok rajongó máig szeretné, hogy A narancsvidéket feltámasszák, ám sajnos mostanáig nem lett belőle semmi. Sokan azonban csak az első három évadot szeretik nézni, ugyanis az egyik színésznő, Mischa Barton nem tért vissza az utolsó évadra. A főbb szereplők: Benjamin McKenzie, Adam Brody, Rachel Bilson és Mischa Barton.

Született feleségek (2004)

Mindenidők egyik legjobb vígjáték-dráma sorozata! Nincs olyan, ami a Született feleségekben ne történt volna meg. A sorozatban központi szerepet kap a barátság, ami azért is döbbenetes, mert a színésznők a való életben nem jöttek ki túl jól egymással. Pontosabban a Susant alakító Teri Hatcher ki nem állhatta a kolléganőit. Eva Longoria, Marcia Cross és Felicity Huffman azonban a mai napig barátnők. A sorozat többszörös Primetime Emmy-, Golden Globe- és Screen Actors Guild Award-nyertes, összesen 8 évadot élt meg. A sorozat helyszíne a Lila Akác köz, mely főként csak homlokzatokból áll (de valódi házak is megtalálhatók), ami a Universal Studios Hollywood díszletutcája. A történet bemutatja a 4 központi karaktert, akik az első évad első részében veszítik el a barátnőjüket, aki öngyilkosságot követett el. Évadról évadra azonban előrukkoltak új cselekményszálakkal és izgalmakkal. 

A pletykafészek (2007)

Hello itt Pletykacica! Ismerősen hangzik? A pletykafészek az egyik legjobb amerikai drámasorozat, amely Cecily von Ziegesar Bad Girl című könyvsorozata alapján készült. Összesen 6 évadot élt meg a sorozat. A máig népszerű show a manhattani Upper East Side gazdag tizenéveseinek életét mutatja be egy Pletykacica nevű blogger (eredeti hangja Kristen Bell) narrációjában. A fontosabb szerepekben Blake Lively, Leighton Meester, Ed Westwick, Penn Badgley, Chace Crawford, Taylor Momsen, Jessica Szohr, Kelly Rutherford és Matthew Settle láthatóak. A pletykafészek igazán népszerű lett Blair és Chuck szerelme miatt, amelyről máig sokan beszélnek, ám ma már több pszichológus és szakértő rávilágított arra, hogy valójában a sorozatban egy rendkívül toxikus szerelmet mutattak be a készítők. 2021. július 8-án debütált folytatása, a Gossip Girl – Az új pletykafészek a HBO Max-on, Kristen Bell narrációjával és egy új szereplőgárdával, de végül elkaszálták, mert nem sikerült az elődjének a sikereit hoznia. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves