Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

AJÁNLÓ

4 könyv, amit akár a hétvége alatt elolvashatsz

2023. november 24.

2 perc olvasás

ELLE

könyvek könyv agatha christie könyvajánló
4 könyv, amit akár a hétvége alatt elolvashatsz
© Shutterstock

Olyan könyvet keresel, amit biztosan ki fogsz olvasni pár nap alatt? Ha igen, akkor mutatjuk a kedvenceinket! 


Nincs is jobb, mint elkezdeni egy hosszú regényt, ami fordulatos és mindig tartogat meglepetéseket. Ám hosszabb kötetek olvasása eléggé időigényes, ezért sokan el sem kezdenek egy újabbat. Éppen ezért most hoztunk rövid könyvet, ami akár a hétvége alatt elolvashatsz

Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Agatha Christie krimijei a gyorsan olvasható kategóriába tartoznak, már csak amiatt is, mert nagyon fordulatosak. A Tíz kicsi néger az egyik legnépszerűbb krimije, amit érdemes elolvasnod. A történet elején 10 ismeretlen ember érkezik a Néger-szigetre, egy bizonyos Mr. Lacky hívta meg őket. A vendégek megérkeznek, de hamarosan kiderül, hogy a titokzatos üzletembert senki sem ismeri, a szigetet pedig nem tudják elhagyni a vihar miatt. 

Matt Haig: Éjféli könyvtár 

Nora Seed folyton megbánt mindent az életében, éppen ezért úgy érzi, állandan rossz döntéseket hozott, és mindenkinek csalódást okozott. Ám egyszer az Éjfél Könyvtárban találja magát, ahol a könyvekből megtudhatja, milyen lett volna az élete, ha másként dönt. Sajnos a dolog nem veszélytelen, hamarosan elég nagy veszélybe kerül, és választani kényszerül. 

Gillian Flynn: Éles tárgyak 

A fiatal újságíró, Camille Preaker épp most fejezett be egy néhány hónapos pszichiátriai kezelést. Nehéz időszakon ment keresztül, és nem könnyíti meg a dolgokat a főnöke, aki arra kéri, hogy a szülővárosában történt gyilkosságról tudósítson. Camille évek óta alig beszélt neurotikus, hipochonder anyjával, és a többiekkel sem tartotta a kapcsolatot. Az utazás nem várt sebeket tép fel benne, de hamarosan rádöbben, hogy csak úgy kerülheti el a démonjait, ha összerakja az életének darabjait

F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

A világirodalmi klasszikus sem számít hosszú könyvnek, akár egy nap alatt elolvashatod. A szerelmesregény főszereplője a titokzatos Jay Gatsby, aki hosszú évek óta szeretne Daisy közelébe kerülni. Kettőjük kapcsolata sosem volt egyszerű, Gatsby hiába szerzett vagyont, ez mégsem elég ahhoz, hogy elhódítsa szerelmét a férjétől. Fitzgerald bemutatja a csillogó amerikai álmot, miközben csodásan ábrázolja a lüktető a dzsesszkorszakot.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves