Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GYEREKNEVELÉS

Kvíz: Tudd meg, melyik szülőtípusba tartozol!

2023. február 22.

1 perc olvasás

Szőke Anna
gyereknevelés szülő gyerek viszony toxikus szülők kvíz szülőtípus
Kvíz: Tudd meg, melyik szülőtípusba tartozol!
© Shutterstock

A nevelési stílusunknak rendkívül nagy hatása van gyermekeink jövőjére. Minden szülőtípusnak más az előnye és a hátránya. Te melyik csoporthoz tartozol?


Akár a játszótéren ülsz, akár egy strandon vagy az iskola udvarán nézel körül, mindenhol többféle szülői hozzáállással találkozhatsz. Egy anyuka a gyermeke minden lépését követi, egy apuka mobilt nyomogat miközben kisfia sarazik, egy nagypapa versenyezteti ikerunokáit, míg egy másik anyuka a baba-mama hintán mesét olvas csemetéjének. Ahány stílus, annyi szülőtípus.

Mindannyian másként közelítjük meg a gyereknevelést, ám vannak bizonyos közös vonások, melyek alapján a szakemberek 4 szülőtípust különböztetnek meg; a helikoptert, a világítótornyot, a tigrist és a koalát.Ha szeretnéd megtudni, te melyik szülőtípust képviseled, töltsd ki a kvízünket!
Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves