Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Történet

„Az étteremvezető seprűt adott nekem, hogy takarítsak fel a gyerekem után” – Kinek van igaza?

2022. november 18.

2 perc olvasás

ELLE
levél étterem anya anyaság történet
„Az étteremvezető seprűt adott nekem, hogy takarítsak fel a gyerekem után” – Kinek van igaza?
© Fotó: Getty Images

Heves vitát váltott ki az internetezők körében egy anyuka levele. 


Nem olyan régen bukkant fel egy internetes fórumon az a bejegyzés, melyben az édesanya leírja, hogy milyen megalázó szituációba került egy étteremben. Az anyuka levele nagy vitát váltott ki, sokan a pártját fogták, ám a nagy többség úgy gondolta, hogy nincs igaza. 

Fel kell takarítani a gyerek után? 

A szülő bejegyzése így kezdődik:

Ezen a héten egy étteremben voltam, éppen pakoltam a fáradt és síró gyerekemmel, amikor az étterem vezetője odajött hozzám, adott nekem egy lapátot és egy seprűt, majd rámutatott arra a pár falatra, ami a földön volt az etetőszék alatt. Ezután közölte, hogy takarítsak fel magam után. A hely családbarát helynek van hirdetve. Őszinte leszek, ha tényleg akkora felfordulás lett volna, és vannak megfelelő eszközeim, akkor feltakarítok. De csak pár falat volt a földön. Más helyeken, már többször felajánlottam, hogy feltakarítok, mire a személyzet azt mondta, hogy ez az ő dolguk.

Az anyuka ezután leírta, hogy már korábban több barátnőjét érték kellemetlen megjegyzések azért, mert nem takarítottak fel az étteremben a gyerekek után. Végül az interneten kért tanácsot, mivel az édesanyja azt javasolta, hogy írjon negatív véleményt, de nem szerette volna leértékelni a helyet. 

A felhasználók egy része úgy vélte, hogy az anyukának kellett volna feltakarítani, mivel az ő gyereke csinált rendetlenségek. A legtöbben azzal érveltek, hogy a felnőttek feltakarítanak maguk után, gyerekek esetében ez ilyenkor a szülő dolga. 

Sokan azt emelték ki, hogy ezzel a gyerekes szülők ártanak a helynek, hiszen, ha meglátnák, hogy étel van a földön, inkább kimennének.

Voltak, akik az anyának adtak igazat, és kiemelték, hogy a hely elvileg családbarát, így fel kellene készülniük az esetleges balesetekre. Mások úgy vélték, hogy a személyzetnek nem volt joga ennyire goromba stílusban megkérni a szülőt, hogy takarítson fel. 

A vélemények megoszlanak a kérdésben, de a legtöbben úgy gondolták, hogy az étterem vezetője lehetett volna sokkal kedvesebb a nővel. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves