Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Környezetvédelem

Fontos dolgot tett meg a fia érdekében Eugénia hercegnő: először beszélt róla

2023. január 24.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
interjú hercegnő királyi család környezetvédelem Eugénia hercegnő
Fontos dolgot tett meg a fia érdekében Eugénia hercegnő: először beszélt róla
© Fotó: WPA Pool / Getty Images

Eugénia hercegnő interjút adott, amiben egy számára igen fontos témáról beszélt. 


Eugénia hercegnő a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon beszélt arról, hogy az anyaság miként változtatta meg az egész világnézetét. A yorki hercegnő számára korábban is fontos volt a környezetvédelem, de mióta megszületett a kisfia, sokkal tudatosabbá vált. 

A kisfia miatt teljesen megváltoztatta a szokásait Eugénia hercegnő 

Eugénia a Világgazdasági Fórumon egy beszélgetésben vett részt, ahol elmesélte, hogy teljesen másként viszonyul a környezetéhez mióta anya lett. Sokkal fontosabbá vált számára a klímaváltozás, jobban aggódik a környezetért, hiszen tudja, hogy a fia, August életére is kihatással lesz az éghajlatváltozás. 

Most minden döntésünknek arra kell vonatkoznia, hogy August, mit tud majd nézni és csinálni, és hogyan éli majd az életét. De azt hiszem, anyaként is, te hirtelen teljesen megváltozol, megváltoznak a hormonjaid, minden megváltozik

– mondta Eugénia hercegnő. Bizonyos dolgokat teljesen megváltoztatott, a felelős döntéseket pedig fontosnak tartja, mivel szeretné, ha August később hasonlóan élne. 

Otthon nincs műanyagunk, igyekszünk, hogy amennyire csak lehetséges, ne legyen műanyag, és ezt próbálom megtanítani neki. De ez egy nagy csata

– utalt arra, hogy manapság a műanyag még mindig kedvelt csomagolóeszköznek számít. 

Eugénia hercegnő elkötelezett környezetvédőnek számít, többször beszélt már a műanyagok okozta szeméthegyekről, illetve a vizek szennyezettségéről. Szerinte ez egy égető, fontos probléma, amin csak akkor lehet változtatni, ha az emberek változtatnak. 

A klímaváltozás miatt szóba került a klímaszorongás, ami a hercegnő szerint sokszor nála is megjelenik.

Szeretek félig teli pohár lenni. Szívesebben lennék így, de néha a tények és a számok, és néha a vacsorakészítés is a frusztráció és a komorság érzetét keltik. 

Kiemelte, hogy mióta anya lett, sokkal érzékenyebbé vált. Ezért nagyobb figyelmet szentel azokra a közösségekre, akik kiszolgáltatottak. Rájuk jellemzően sokkal nagyobb hatással van a klímaváltozás, ami később csak nagyobb problémákat okozhat. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves