Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

GYÁSZ

Kiderült, mi vezetett Erzsébet királynő halálához

2022. szeptember 10.

3 perc olvasás

Kovács Gréta
erzsébet királynő gyász királyi család Fülöp herceg brit királyi család Erzsébet királynő halála
Kiderült, mi vezetett Erzsébet királynő halálához
© Getty Images

Erzsébet királynő orvosai nyilvánosságra hozták, vajon mi okozta a királynő halálát. 


Erzsébet királynő 96 éves korában örök nyugalomra tért szeretett otthonában, a skóciai Balmoral-kastélyban. Bár rendkívül hosszú és legendás életet élt, melyek tele voltak varázslatos pillanatokkal, az utóbbi időben hatalmas szomorúság uralta a lelkét. Az orvosai most elárulták, mi is okozhatta pontosan a királynő halálát.

Erzsébet királynő utolsó évei szomorúságban teltek

Bár Erzsébet királynő egész életét a nép szolgálatának szentelte alá, köztudott volt, hogy a családja volt a mindene. Négy gyermeke, unokái és új iskolát kezdő dédunokái (köztük Vilmos herceg és Katalin hercegné gyermekei, a trónörökös György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg) hatalmas örömöt jelentettek neki, ám úgy néz ki, hogy az utóbbi időben ez már nem volt elég számára a boldogsághoz.

Erzsébet királynő szeretett férje, Fülöp herceg 2021. április 9-én, két hónappal a 100. születésnapja előtt a windsori kastélyban ugyanis elhunyt. Az elmúlt 18 hónap alatt Erzsébet királynő nem találta meg a nyugalmát, az orvosok szerint pedig egyszerűen belehasadt a szíve élete szerelmének az elvesztésébe, aki 73 éven át volt a férje.

Erzsébet királynő szíve nem bírta tovább

Erzsébet királynő 2021. áprilisa óta minden egyes nap gyászolta a férjét, a szomorúság pedig annyira úrrá lett rajta, hogy folyamatosan  romlott a vérképe. A szíve 2022. szeptember 8-án aztán nem bírta tovább: az orvosok szerint annyira szeretett volna újra találkozni a túlvilágon a férjével, hogy már tudatosan készült a halálra.

Erre utal az is, hogy Erzsébet királynő uralkodásának 70. évfordulóján, a platina jubileumi ünnepségen a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogyan képzeli el az Egyesült Királyság jövőjét, ahogyan annak is hangot adott, hogy fiának, Károly hercegnek feleségét, Kamilla hercegnét a halála után szeretné királynéként látni a trónon.

Most már újra együtt van élete szerelmével

Erzsébet királynő és szeretett férje 73 éven át éltek házasságban, szerelmük azonban sokkal korábban kezdődött el. Igazi tündérmese volt az övék: 1937-ben találkoztak először, mikor a kislány Erzsébet még csak 8 éves, Fülöp herceg pedig 13 éves volt. Később aztán az eljegyzésre is sor került, azóta pedig minden egyes napot együtt töltöttek egészen Fülöp herceg haláláig.

Gyönyörű szerelmük példaként szolgálhat mindenki előtt: most már viszont biztos, hogy Erzsébet királynő szíve megnyugodott és újra találkozhatott élete szerelmével, Fülöp herceggel.

Nyugodjanak békében!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves