Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NEW YORK

Met-gála 2023: itt van minden, amit eddig tudunk

2023. február 01.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

Karl Lagerfeld vörös szőnyeg Met-gála Anna Wintour Met-gála 2023
Met-gála 2023: itt van minden, amit eddig tudunk
© Jamie McCarthy / Getty Images

Közeledik a Met-gála, a divatvilág legjobban várt eseményének pedig már a tematikáját is bejelentették. Mutatjuk, mit lehet eddig tudni róla! 


Sokak szerint a Met-gála a divatvilág Oscar-gálája, hiszen itt tényleg minden a ruhák körül forog. A hírességek tavaly csodás ruhakölteményekben érkeztek meg a Metropolitan Múzeumba, elég csak Blake Lively különleges estélyijére gondolni. Közeledik az újabb gála, így összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. 

Mikor lesz? 

A Met-gálát hagyományosan május első hétfőjén rendezik meg. Ettől csak a koronavírus-járvány alatt tértek el. Idén 2023. május 1-jén sétálnak fel a hírességek a Metropolitan Múzeum lépcsőjén

Kik a házigazdák? 

A gála házigazdája minden évben a Anna Wintour, emellett mindig társelnökök csatlakoznak hozzá. Idén Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer és Dua Lipa ülhetnek vele egy asztalnál. 

Mi a tematika? 

A Met-gála témája minden évben kötődik a Costume Institute tavaszi kiállításához. A 2023-as kiállítás, a Karl Lagerfeld: A Line of Beauty nevet viseli, vagyis a gála Karl Lagerfeld munkássága előtt tiszteleg. Lagerfeld a karrierje során sok divatmárkánál dolgozott, egyedi stílusjegyei pedig bárhonnan felismerhetőek. 

A gálát többek között a Chanel, a Fendi és a Karl Lagerfeld is támogatja, így előreláthatóan sok híresség viseli majd a három márka darabjait.

Kik lesznek ott? 

A társelnökök részvétele már biztos, ám a vendégek pontos névsorát még nem jelentették be. A rajongók számítanak a Kardashian-családra, Jennifer Lopezre, Blake Lively-ra, Lady Gagára és természetesen Zendayára. 

Mennyibe kerül a jegy? 

Sajnos a Met-gálára nem lehet csak úgy egyszerűen jegyet venni, ám a meghívott vendégek ennek ellenére kénytelenek kifizetni a belépőt. Tavaly 35 000 dollár vagyis nagyjából 12 millió forint volt egy főnek. Az asztalok ára pedig 200 000 és 300 000 dollár között mozgott, ami 70 és 110 millió forint. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves