Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CORDYCEPS

Itt van minden, amit a The Last Of Us 2. évadáról tudni lehet

2023. március 14.

3 perc olvasás

Szőke Anna

sorozat hbo max The Last of Us Bella Ramsey Pedro Pascal
Itt van minden, amit a The Last Of Us 2. évadáról tudni lehet
© Instagram/@thelastofus

Az HBO máris megerősítette, hogy folytatást kap a The Last Of Us.


Még éppen csak adásba került a The Last Of Us első évadjának fináléja, de a rajongók már legszívesebben most folytatnák is a nagy sikerű játék adaptáció követését.  A HBO sikersorozata nézettségi rekordokat döntött, így nem véletlen, hogy a készítők azonnal úgy döntöttek, hogy lesz második évad is.


A sorozat folytatódik, de vajon visszatérnek-e a kedvenceink?

Az HBO bejelentését követően, Craig Mazin – a sorozat megálmodója – úgy nyilatkozott, hogy hálás Neil Druckmann-nek ( az eredeti Playstation játék fejlesztőjének) és az HBO-nak, amiért tovább folytathatja ezt a kalandot, és állítása szerint már készen is áll rá, hogy újra filmezni kezdjenek.

Mivel a sorozat nem lineáris szerkezetű, így olyan karakterek is feltűnhetnek újra, akik korábban már életüket vesztették. A visszatekintések során tehát, akár korábbi kedvenceinkkel is találkozhatunk. 

Míg az első évad szorosan követte az eredeti játék sztoriját, addig a második évad már jobban el fog rugaszkodni attól. A történet ugyanis nagyot ugrik előre az időben. Éppen emiatt, kérdéses lehet az eddigi kulcskarakterek szerepe is.


Miről fog szólni a The Last of Us 2. évada?

Craig Mazin elárulta, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy Bella Ramsey vigye tovább Ellie karakterét, és részvételi hajlandóságát már a nem-bináris színész is megerősítette. De, hogy ez hogyan is valósulna meg, azt egyelőre még nem lehet tudni. A második évadban ugyanis, már egy nagykorú Ellie-t látnánk viszont ( a valóságban Bella 19 éves, ám az első évadban 14 évest alakított), és ehhez valószínűleg újra kellene hangolni a szereplő teljes megjelenését.

De nem csak az emberi szereplők változhatnak. A sorozatért felelős Mazin elárulta, hogy nagy esély van rá, hogy a következő évadban még több "karfiolfejű" zombit láthatunk majd, sőt arra is tett utalást, hogy esetleg új "alfajok" is megjelenhetnek.



A történet szerint a második évad sokkal erőszakosabb és véresebb, mint az első. Ellie karaktere egy eddig ismeretlen szereplő, Abby után vadászik majd, Seattle külső területein. Azt már biztosan lehet tudni, hogy a játék Part II. elnevezésű kiadásának történetét, nem fogják tudni csupán egy évadba belesűríteni. Azt azonban még nem erősítették meg az illetékesek, hogy így hány évadnyi folytatás várható.


Mikorra várható a második évad?

Sajnos ez egyelőre nem világos. Az első évadot nagyjából egy év alatt forgatták le, ehhez még fél évet kellett hozzáadni, hogy a sorozat az utómunkákkal együtt, végül a képernyőkre kerülhessen. Ha ezt a menetrendet követi az új évad elkészítése is, akkor leghamarabb 2024 végén, 2025 elején láthatjuk majd viszont kedvenceinket. De ezek egyelőre abszolút becsült időpontok, a munkálatok egy ilyen nagy projektnél, akár dupla ilyen hosszúságúra is elnyúlhatnak.


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves