Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Egy falat harmónia az ünnepekre is

Ünnepi ízek

2022. december 21.

4 perc olvasás

lasagne ricotta abonett millie-feulie

Támogatott tartalom

Egy falat harmónia az ünnepekre is
© pablo merchan montes

Az ünnepek alatt könnyedén elérhetjük a lelkiismeretünk határait a nehéz fogásokkal. Ilyenkor jön a képbe a kompromisszum, de azért van, amiről nem szeretünk lemondani: a páratlan ízélményről.


Millie-Feuille – Gluténmentes krémes


  • 20 szelet gluténmentes Abonett kukoricás extrudált kenyér
  • 40 g gluténmentes vaníliás pudingpor 
  • 200 ml növényi tejszín                                      
  • 300 ml laktózmentes tej                                    
  • 80 g porcukor                                               
  • 100 g bogyós gyümölcs                                   

A pudingport a tejjel és 200g porcukorral megfőzzük, majd egy lapos tálban hagyjuk kihűlni.

A növényi tejszínt laza habbá verjük. A már kihűlt és megszilárdult pudingot habverővel simára keverjük, ezután kis adagokban óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot, lehetőleg szilikon spatulával, hogy a hab ne essen szét. Habzsákból az Abonett szeletre nyomjuk a krémet, majd elfedjük egy újabb szelettel, melyre újabb adag krémet nyomunk, rá pedig jöhet megint egy szelet Abonett. Ezt így folytatjuk míg 5 réteget nem kapunk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, mialatt az Abonett kissé megpuhul és felveszi a vaníliás krémet. Porcukorral és friss bogyós gyümölccsel tálaljuk.

Tudtad-e?

A vanília az orchidea félék családjába tartozó növény meseszép sárga vagy fehér virágokkal, termése szárítás után válik fenséges fűszerré, melyre állítólag még az aztékok jöttek rá a 16. században. A sáfrány után a legdrágább fűszer a világon. Idegnyugtató, hangulatjavító, étvágyjavító és rákellenes hatása is ismert. 


Ricottás melegszendvics


  • 8 szelet korpás (vagy más klasszikus) Abonett extrudált kenyér
  • 100 g ricotta                                                   
  • 20 g parmezán                                              
  • 2 szál újhagyma                                              
  • 40 g csirkesonka                                          
  • Szerecsendió
  • Bors   
  • 6 db aszalt paradicsom                                
  • Bazsalikom

A ricottát egy keverőtálba tesszük és belereszeljük a parmezánt. A sonkát, az aszalt paradicsomot és az újhagymát csíkokra vágjuk és szintén a ricottához keverjük. Ízesítjük sóval, borsal, szerecsendióval és friss bazsalikommal. Összekeverjük, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni.  

Jó vastagon megkenjük a sajtkrémünkkel az Abonetteket és felülről grillezős sütőben 180fokon addig sütjük (kb. 6-8 perc), míg pirulni, hólyagosodni nem kezd.  Friss bazsalikommal tálaljuk.


Tudtad-e?

A ricotta az olaszok közkedvelt sajtja, amely leginkább a túróhoz hasonlít, értékes vitaminokban, fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, ezért hazánkban is egyre népszerűbb, különösen a tudatosan táplálkozók körében. A krémes és kellemes ízű sajtféleséget akár magában is fogyaszthatjuk Abonettre kenve, de változatosan felhasználhatjuk édes és sós receptekhez egyaránt.


Lasagne

  • 20 szelet pizzás Abonett                              
  • 500 g darált sertéshús                    
  • 150 g sárgarépa                               
  • 200 g hámozott paradicsom          
  • 2 fej vöröshagyma                         
  • Bors
  • Oregano
  • Bazsalikom       
  • 2 ek cukor
  • 2 dl vörösbor                                 
  • 4 dl tej                                            
  • 2 ek liszt                                         
  • Szerecsendió
  • 300 g pizza mozzarella                       
  • 3 dl olíva olaj                                 
  • 1 gerezd fokhagyma                               

Egy edényben felhevítjük az olaj felét, rádobjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük míg a kiengedett leve el nem párolog. Ha már nincs alatta lé és pirul a hús, jöhet rá a reszelt sárgarépa, fokhagyma, a fűszerek és legvégén a paradicsom konzerv. Ezekből 25-30 perc alatt egy sűrű ragut főzünk, majd hozzáadjuk a vörösbort és további 10 percig főzzük. Megkóstoljuk és ha túl savas hozzákeverünk 1-2 kanál cukrot. Felhevítjük az olaj másik felét, rászórjuk a lisztet, folyamatos kavarás mellett hozzáöntjük a külön felforralt tejet. Kis lángon, folyamatosan keverve 10-15 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Sütőedényünk alját kibéleljük Abonettel, majd rákanalazzuk a ragu felét. Ezt követi megint egy réteg Abonett, amit a besamellel kenünk meg vékonyan. Ismét egy réteg Abonett, majd a ragu másik fele. Elfedjük egy újabb réteg Abonettel, megkenjük vékonyan a besamellel és jó gazdagon megszórjuk a reszelt mozzarella sajttal.  170 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.

Tudtad-e?

A lasagne olasz eredetű rakott tésztaétel, mely készülhet hússal, zöldségekkel, akár túróval is. Nem kell ragaszkodni a lasagne tésztához, tehetünk bele lebbencs vagy csusza tésztát, de még Abonett szeleteket is. Ez utóbbival egy könnyebb, diétába jobban beilleszthető, akár gluténmentes változatot készíthetünk, így nem kell lemondanunk az Itáliát idéző ízélményről.



A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

 Te megtalálod a lovat 15 másodperc alatt a képen?
1

Te megtalálod a lovat 15 másodperc alatt a képen?

2022.07.26. 1 perc olvasás

Te megtalálod a lovat 15 másodperc alatt a képen?

A rák egyik jele lehet ez a lefekvéskor jelentkező tünet
2

A rák egyik jele lehet ez a lefekvéskor jelentkező tünet

2024.01.12. 2 perc olvasás

A rák egyik jele lehet ez a lefekvéskor jelentkező tünet

Bevezetik a menstruációs szabadságot Magyarországon is
3

Bevezetik a menstruációs szabadságot Magyarországon is

2022.09.01. 1 perc olvasás

Bevezetik a menstruációs szabadságot Magyarországon is

Csak a legokosabbaknak sikerül 20 másodperc alatt kiszúrni az egeret a képen
4

Csak a legokosabbaknak sikerül 20 másodperc alatt kiszúrni az egeret a képen

2022.08.05. 1 perc olvasás

Csak a legokosabbaknak sikerül 20 másodperc alatt kiszúrni az egeret a képen

Egy orvos elárulta a rákbetegségek legfontosabb tünetét, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni
5

Egy orvos elárulta a rákbetegségek legfontosabb tünetét, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni

2023.06.14. 2 perc olvasás

Egy orvos elárulta a rákbetegségek legfontosabb tünetét, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb
6

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb

2022.08.26. 1 perc olvasás

2030-ra ez az undorító szakma lehet a legnépszerűbb

 Te megtalálod mind a négy nőt a rajzon? Csak az emberek 1 százalékának sikerül
7

Te megtalálod mind a négy nőt a rajzon? Csak az emberek 1 százalékának sikerül

2022.07.13. 1 perc olvasás

Te megtalálod mind a négy nőt a rajzon? Csak az emberek 1 százalékának sikerül

Két macska van ezen a képen, de csak az emberek 1%-a képes megtalálni őket
8

Két macska van ezen a képen, de csak az emberek 1%-a képes megtalálni őket

2022.08.18. 1 perc olvasás

Két macska van ezen a képen, de csak az emberek 1%-a képes megtalálni őket

Ezek is érdekelhetnek

Privát látogatás: Szállodák ékköve Toscanaban

Privát látogatás: Szállodák ékköve Toscanaban

2021.05.19. 6 perc olvasás

A Toscan életérzés családban marad

Naomi Campbell bámulatos rezidenciája

Naomi Campbell bámulatos rezidenciája

2021.05.17. 2 perc olvasás

Luxus és tradíció

Borjú rakott spárgával a franciák kedvenc séfjétől

Borjú rakott spárgával a franciák kedvenc séfjétől

2021.05.17. 2 perc olvasás

Igazi könnyű, tavaszi étel

De mi ez a furcsa maszk Hosszú Katinkán?

De mi ez a furcsa maszk Hosszú Katinkán?

2021.05.16. 1 perc olvasás

Sport

Boldogság, fagylaltmúzeum a neved

Boldogság, fagylaltmúzeum a neved

2021.05.14. 1 perc olvasás

Rózsaszínben a világ

Hogyan készítsünk barna vajat?

Hogyan készítsünk barna vajat?

2021.05.13. 3 perc olvasás

Beurre Noisette süteménybe, húshoz, zöldséghez

3 könnyű rakott étel

3 könnyű rakott étel

2013.06.01. 4 perc olvasás

Édes epres csodák

Édes epres csodák

2013.05.31. 2 perc olvasás

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves