Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Gyors és finom

Ez a 3 összetevős banánkenyér a legegyszerűbb reggeli recept

2024. január 19.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

recept banán sütemény sütés gyors recept
Ez a 3 összetevős banánkenyér a legegyszerűbb reggeli recept
© Shutterstock

Amikor csak egy gyors recept mentheti meg a napodat, ez az isteni banánkenyér lehet a megoldás!


Veled is előfordult már, hogy felhívott az anyósod, hogy délután beugrana hozzátok? Vagy váratlanul megjelentek a barátnőid, de nem tudtad őket semmivel megkínálni? Ilyenkor egy gyors recept segíthet.

Ha szeretnél valami finom, de igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető finomságot, akkor a banánkenyér remek választás.

Bár erről az édességről sokaknak az jut eszébe, hogy hosszadalmas és bonyolult az elkészítése, ám létezik megoldás akkor is, ha se időd, se kedved az egész napot a konyhában tölteni.

Ez a recept a tökéletes banánkenyérhez

Elegendő 3 összetevő ahhoz, hogy elkészítsd az egyik legfinomabb banánkenyeret. A legfontosabb alapanyag a sütikeverék, amit bármelyik boltban beszerezhetsz, és érdemes is tartanod belőle otthon néhány dobozzal.

A fent említett helyzetekben nagyon jól jön, ha nem keksszel akarod megkínálni a vendégeid, de akkor is szeretni fogod, ha valami reggeli finomságra vágysz. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

  • 1 adag sütikeverék
  • 3-4 érett banán
  • 2 tojás
  • ízlés szerint dió, fahéj vagy csokidarabok
recept-banankenyer-elle.hu
Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

2. Hámozd meg a banánokat, majd egy villával nyomd össze péppé őket.

3. A banánpürét öntsd át egy nagyobb méretű keverőtálba, és add hozzá a sütőkeveréket.

4. Üsd fel a két tojást, és ezt is add hozzá a keverőtál tartalmához.

5. Keverd össze az összes hozzávalót egy habverővel vagy kézi mixerrel, amíg sima tésztát nem kapsz.

6. Ha szeretnéd, további összetevőket is hozzáadhatsz, például fahéjat, csokoládédarabkákat vagy dióféléket – de ez csak rajtad múlik.

7. Ezután a kész tésztát öntsd át egy tepsibe és simítsd el a felületét.

8. A tepsit tedd be a sütőbe 45 percre, majd vedd ki, és hagyd pihenni a süteményt, mielőtt felvágod.

Már kész is, jó étvágyat hozzá!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves