Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZTÁR OTTHON

Lena Dunham családi otthona, igazi vizuális csemege

2022. december 11.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka
ház Amerika lena dunham építés
Lena Dunham családi otthona, igazi vizuális csemege
© Getty Images / Dia Dipasupil

Az író-rendező, Lena Dunham, szülei házának hátsó kertjében épített házat.


A Csajok sorozat főszereplője, Lena Dunham, az Architectural Digest-nek írt cikkében mesélt a New England-i házépítéséről. A színésznő gyerekként nagyon szeretett a szüleivel lakni, pedig a család sokat költözködött, míg végre megtalálták azt a Connecticut-i házat, amiben Lena szülei most is élnek. A sikeres színésznő felnőtt éveiben szintén sok helyen lakott, köztük Londonban is, ahol most is van egy közös lakása szerelmével. Ezért arra az elhatározásra jutott, hogy épít magának egy bázist, egy házat szülei hátsóudvarában.

A másfél szobás, egy fürdőszobás házikó terveit szüleivel együtt találták ki. Mire végül elkészült az apja azt mondta rá, hogy kívülről úgy néz ki, mint egy óvodai játékház, amit Lena bóknak vett.  A belső dizájn azonban teljesen a színésznő elképzelései szerint valósult meg: papagájos és türkiz hátterű virágos tapéta került az elsődleges hálószobába; fa erezetű tapéta az irodai zugba; türkiz fali csempét kapott a konyha és sakkminta járólapot a konyhával egybenyitott nappali.  Az összes térből árad Lena játékos, extravagáns stílusa, ami vibráló, de nagyon otthonos.

A beköltözést azonban megakadályozta a koronavírus járvány, 2 évvel el is napolta, így a Csajok sztárja újdonsült férjével Londonban maradt, Lena személyes tárgyait pedig anyja helyezte el új házikójában. Mikor a járvány utáni első közös karácsonykor Lena és férje használatba vehették, a színésznő áhítattal sétált végig új otthonán. 

Megértettem, hogy bár a sztoikus anyámat nem kerítik gyakran hatalmukba az érzelmek, ebben a bizonytalan időszakban vigaszt talált abban, hogy kényelmesebbé tegye a házamat. Megdöbbentő mennyiségű hálát éreztem, átélve, milyen szerencsés vagyok.

- mesélte Dunham.

Amikor az emberek megkérdezik, hol élek most, azt mondom: „London és Connecticut között”. Aztán kibököm, hogy 3 méterrel a szüleim mögött. Szó szerint. Ahogy mindig is akartam.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves