Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Időutazás

Gőgös Gúnár Gedeon, Ablakzsiráf és Stühmer dobozok! – Lukáts Kató kiállítása a Magyar Kereskedelmi és Vendáglátóipari Múzeumban

2021. december 08.

1 perc olvasás

Rácz Eszter

kiállítás art deco lukáts kató Stühmer mesekönyv Altman&Kühne
Gőgös Gúnár Gedeon, Ablakzsiráf és Stühmer dobozok! – Lukáts Kató kiállítása a Magyar Kereskedelmi és Vendáglátóipari Múzeumban
© Lukáts Kató díszdoboz, 1935 körül / imm.hu

Gyermekkorunk meghatározó kötetei, mint az Ablakzsiráf és a Gőgös Gúnár Gedeon mind egy legendás grafikushoz köthetőek, Kaeszné Lukáts Katóhoz, akinek egyedülálló életművéből nyílik kiállítás decemberben.


A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum grafikatörténeti sorozatában Lukáts Kató életműve jelenti az újabb állomást. 

Lukáts Kató a magyar art deco egyik legkiemelkedőbb alakja volt, sokszínű és komplex mintái szinte összetéveszthetetlenek. Alkotásaiban bátran ötvözte a magyar népművészeti motívumokat a kínai paravánok elemeivel és az art deco elegáns, finom világával. 

article-gallery-img

A megannyi mesekönyv mellett az ő nevéhez főződnek a Stühmer dobozok legkülönfélébb mintái, az Altman&Kühne számára készült csomagolópapírok, valamint készített még reklámcédulákat, plakátokat, bélyeget, bankjegyet, textilmintákat és bútordekorációkat is. 

A páratlan életmű 2021. december 10-től egészen húsvétig lesz látogatható, amelyhez párosulnak majd szakmai programok, múzeumupedagógiai foglalkozások és tárlatvezetések is. 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves