Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SIKERSZÉRIA

Ezeken a csodálatos helyszíneken forgott a Wednesday Romániában

2023. január 13.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

Netflix wednesday Románia forgatási helyszínek
Ezeken a csodálatos helyszíneken forgott a Wednesday Romániában
© Fotó: Instagram/@wednesdaynetflix

A Netflix sikersorozata, a Wednesday, aminek második évadát most jelentették be, lenyűgöző, romániai helyszíneken forgott, amiket meg is lehet látogatni. 


A Wednesday című sorozat, az Addams család lázadó tinédzserének (Jenna Ortega) rejtélyekkel teli kalandját mutatja be a Nevermore Akadémián, ahová a hozzá hasonló különleges képességű diákok járnak, mint például vérfarkasok, szirének és alakváltók. A Netflix sikerlistájának első helyén álló sorozatot elsősorban Romániában forgatták. A Tim Burton védjegyévé vált sötét, lidérces világ a Wednesday-ben is hangsúlyos,  maga a rendező is elismerte, hogy a misztikus fantasy sorozat hangulatához remekül illettek a romániai kísérteties kastélyok.

Cantacuzino kastély

Az 1911-ben neoromán stílusban épült Cantacuzino kastély Bușteniben áll és a sorozat fő helyszínéül szolgált: utómunkában ebből a kastélyból lett a Nevermore Akadémia. Az 1930-as évekig a kastély Gheorghe Grigore Cantacuzino herceg nyári otthonául szolgált, majd a második világháború után egy ideig a román belügyminisztérium tulajdonában volt. Miután az elmúlt évtizedekben restaurálták, megnyitották a nagyközönség előtt. Napjainkban a területen és a kastély belsejében számos szobor és műalkotás látható, illetve két étterem és egy kalandpark várja a látogatókat.


Monteoru palota

A Bukarestben található Monteoru Palota a Nevermore Akadémia belső tereihez szolgált helyszínül, például itt forgatták a báli jeleneteket, amin Wednesday emlékezetes táncát is ellejtette, de itt rendezték be az akadémia igazgatójának ikonikus irodáját és itt vették fel a búcsújelenetet is az évad végén. A historikus stílusú palota nyitott a nyilvánosság számára. 


Dinamo Tolea Grințescu uszoda

A sorozat első részében, a pirannyás jelenetet a bukaresti Dinamo Tolea Grințescu uszodában vették fel, mint Wednesday tipikus amerikai középiskolájának uszodáját. 


Bukaresti Botanikus kert

Az üvegház jeleneteit, ahol Wednesday és Nevermore-i diáktársai növénytan óráit tartották, a Bukaresti Botanikus Kertben vette fel a stáb. 18 hektárnyi területet 1884-ben nyilvánították botanikus kertté, ám később, csak 1935-ben nyitották meg a nagyközönség előtt. A kert üvegháza, az egyik legnagyobb Európában.


Sinaia királyi állomás

A Nevermore közelében lévő külső felvételekhez visszatért a stáb a Bușteni régióba – ezúttal Sinaia hegyi városába, amely télen népszerű síelőhely. Gara Regala, a város vasútállomása, egykor kizárólag a királyi család és vendégei számára volt fenntartva.


Branesti tavak

A sorozat evezős versenyét a Bukaresttől 21 kilométerre található Branesti városának határában vették fel, az ottani tavaknál.



Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves