Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Forgatási helyszínek

Híres házak, ahol legendás filmek forogtak

2022. szeptember 24.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka
filmek forgatás forgatási helyszín házak
Híres házak, ahol legendás filmek forogtak
© Shutterstock

Ráadásul meg is lehet nézni a legendás filmek helyszínéül szolgáló házakat! 


Ki ne emlékezne Kevin otthonára a Reszkessetek betörök című filmben? Vagy a sorozatgyilkos hátborzongató házára a Bárányok hallgatnak című filmből? Ezek az  épületek nem csak a hátteret adták az ikonikus jeleneteknek, hanem maguk is főszereplőkké váltak. Van, amelyiket még belülről is meg lehet látogatni. Íme a lista, címekkel!

1. Bird Box

A Netflixen elérhető thrillerben, magyar címén Madarak a dobozban, fontos szerepet játszott ez a kaliforniai ház, hiszen idemenekültek az „árnyszörnyek” elől a szereplők. A ház a film megjelenése óta turistalátványosság lett a környéken.

Cím: 304 N Canyon Blvd, Monrovia, CA 91016


2. Downton Abbey

A népszerű angol sorozat, egy gazdag, nemes család és kiszolgáló személyzetének életéről valóban egy kastélyban forgott és annak helyiségeiben, mégpedig a Highclere-kastélyban. Jó hír, hogy évi 60-70 napban látogatható, így mi is megtapasztalhatjuk, milyen Lady Granthamnek lenni egy kis időre.


3. Breaking Bad - Totál szívás

Új-Mexikóban, Albuquerque-ben Walter White és Jesse Pinkman háza tényleg a városban található, de csak kívülről lehet megnézni és nyilván egyikben sincs droglabor, sem hullákat eltüntető kád, mint a hírhedt sorozatban.

Walter White “házának” címe: 3828 Piermont Dr. NE, Albuquerque, NM 87111

4. Bárányok hallgatnak

A pszichopata, „Buffalo Bill” háza, a film csúcspontján tökéletes hátteret ad a vérfagyasztó pillanatoknak, amikor a Jodie Foster által játszott nyomozó üldözni kezdi benne a sorozatgyilkost. A pennsylvaniai vidéki házat 2016-ban közel 200 000 dollárért adták el. 

Cím: 8 Circle St. Layton, Perryopolis, Pennsylvania 15473

5. Idétlen időkig

Ezt a viktoriánus stílusú házat jól megfigyelhettük a filmben, hiszen a főszereplő több tucatszor ébredt ebben az épületben és élte újra ugyanazt a napot. Az ingatlan egyébként tényleg egy Bed&Breakfast szállás, ahol mi is foglalhatunk, remélve, hogy nem kerülünk mi is időhurokba.

Cím: 344 Fremont St, Woodstock, IL 60098


6. Reszkessetek betörők

A kihagyhatatlan karácsonyi filmben Kevin cinkostársa és segítője volt ez a hatalmas, három szintes ház. A leleményes betörő elhárító akciókat nagyrészt ebben a házban is forgatták. Sajnos csak kívülről tekinthető meg.

Cím: 671 Lincoln Ave, Winnetka, IL 60093

7. Twilight

A titokzatos vámpírcsalád, Cullenék háza beégett az emlékezetünkbe a romantikus tini-trilógiában. Modern stílusa és fák között lebegő szerkezete igazi XXI. századi Dracula kastéllyá teszi.

Cím: 3333 NW Quimby St, Portland, OR 97210


8. Malcolm és Marie

A 2021-ben megjelent film egy pár nehézségeit mutatja be, mindezt egyetlen helyszínen, a csodálatos Caterpillar Házban, amit a Feldman Építész Studió tervezett. A film fekete-fehér, az épület modern vonalai így remek hátteret adnak a feszült párbeszédeknek.

9. Top Gun

Ugyan nem volt nagy szerepe az 1986-os Top Gun filmben az elbűvölő  tengerparti házikónak (itt lakott Maverick vágyainak tárgya, Charlie), azóta azonban felújították és egy hangulatos kávézót csináltak belőle az új tulajdonosai.

Cím: 102 N Pacific St, Oceanside, CA 92054


10. Westworld 

Ha még nem láttad a Westworld harmadik évadát, ezért a házért érdemes megnézni. Itt lakik az egyik főszereplő Dolores Abernathy a jövőben. A sorozat sci-fi világához tökéletesen illeszkedik a lenyűgöző, napjainkban épült Crescent ház, ami egy szikla szélén lebeg, lenyűgöző kilátást nyújtva az óceánra.

Cím: Encinitas, CA, Crescent House

+1 Holdfényhercegnő

Magyar filmhelyszínekről sem megfeledkezve, a 2008-as gyerekfilm, a Holdfényhercegnő külső és néhány belső jelenetét az akkor még nem felújított, turai, Schossberger kastélyban forgatták. A tündéri helyszín azóta új köntöst és nevet kapott: a Botaniq Turai Kastélyszálló Wellness & Spa-ban meg is szállhatunk.


+2 Vaják

A népszerű fantasy sorozat, a Vaják (Witcher) első évada rengeteg magyar helyszínen forgott. Közülük a legszembeszökőbb a Tatai vár. A középkori stílusú építményt kívül-belül is érdemes megcsodálni.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves