Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

APA BAKI

„A férjem rosszul ejti ki a gyerekünk nevét, és nem bírom elviselni”

2023. február 03.

2 perc olvasás

Szőke Anna
anya apa gyereknevelés névadás névváltoztatás gyerek név
„A férjem rosszul ejti ki a gyerekünk nevét, és nem bírom elviselni”
© Shutterstock/GroundPicture

Egy dühös anyuka az internet népéhez fordult tanácsért, mert kiborul attól, hogy élete párja rosszul ejti ki a gyerek nevét.


A legtöbb szülő különösen nagy gondot fordít a gyerek nevének kiválasztására. Igyekeznek olyan döntést hozni, mely számukra és születendő gyermekük számára is minden szempontból előnyös. Megfontolják, hogy mennyire gyakori az adott keresztnév, hogy passzol-e a vezetéknevükhöz és persze, hogy egyértelmű-e annak betűzése. De mi van akkor, ha egy édesapa mindezek után mégis rosszul ejti ki kisfia nevét?

Küldjetek segítséget!

Egy frusztrált édesanya osztotta meg történetét egy internetes fórumon, melyben arról panaszkodott, hogy 5 hónapos kisfiuk nevét, annak édesapja írásban és szóban is helytelenül használja. Az apróságot Isaac-ként (ejtsd: Ájzek) anyakönyvezték, de a férj következetesen Issac-ként (ejtsd: Iszek) hivatkozik rá.

Egy ideje már feltűnt, hogy a férjem barátai üzeneteikben Issac-ként emlegetik a kicsit. Nem is értettem miért, míg össze nem állt a kép, hogy a férjem a rossz kiejtés mellett, írásban is átkeresztelte a fiunkat. Minden egyes üzenetében így használja, és amikor rákérdeztem miért, az autocorrect-funkcióra fogta

– írja történetében a dühös anyuka.

Következetesen rosszul ejti ki a gyerek nevét

Az édesanyát már nagyon bosszantja férje ignoranciája, ám hiába jelezte neki a problémát többször is, úgy tűnik a férfi már nem fog változtatni jól bevált szokásán.

Az internetezők a feldúlt nő megnyugtatására siettek és támogatták arról, hogy egyáltalán  nem egyedi esetről van szó. Számtalan kommentelő mesélt a családjukban előforduló vicces – és kevésbé vicces – esetekről. Egyikük például arról számolt be, hogy egy barátnője aki "papíron" a Cassie nevet viseli, a való életben mégis mindenkinek Casey. Egy másik hozzászóló esetében az anyakönyveztetés közben megesett szerencsétlen betűzés miatt lett kisfia végül Mikey helyett Nikey.

A nagy kérdés ezek után annyi, hogy vajon a kisfiú melyik nevet fogja választani, ha majd nagyobb lesz?


Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves