Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

School rule

Dühösek a szülők: ebben az iskolában megtiltják a diákoknak az ölelkezést és a szerelmi kapcsolatokat

2023. január 11.

2 perc olvasás

ELLE
anya iskola szülők
 Dühösek a szülők: ebben az iskolában megtiltják a diákoknak az ölelkezést és a szerelmi kapcsolatokat
© Shutterstock

Ebben az iskolában nincs többé romantikus kapcsolat! 


Kiakadtak a szülők! Angliában, a chelmsfordi iskola elképesztő szabályt hozott be: megtiltják a tanulóknak az ölelkezést és a romantikus kapcsolatokat. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy az édesanyák és az édesapák egyáltalán nem támogatják a döntést, sőt drákóinak minősítették az intézkedéseket. 

Semmi fizikai érintkezés

A chelmsfordi Hylands gimnázium fiataljainak megtiltották a romantikus kapcsolatokat vagy a bármiféle fizikai érintkezést. A szülők szerint az iskola vezetősége túl messzire ment, ugyanis megakadályozzák a gyerekeket abban, hogy a barátok üdvözöljék egymást. A fizikai érintkezés teljes hiánya rendkívül rossz hatással lehet a fiatalok mentális egészségére.

Az iskola szerint a többség támogató

Az intézmény vezetősége úgy gondolja, hogy a szülők és a diákok többsége támogatja a döntést, mert fontos számukra a kölcsönös tisztelet, valamint ezzel a politikával arra ösztönzik a tanulókat, hogy a jövőben a munkahelyükön is professzionálisan viselkedjenek. A mobiltelefon használatot szintén korlátozzák: az a diák, aki lebukik, hogy a telefonját nyomkodja iskolaidőben, a készülékét egy széfbe fogják zárni a nap végéig. 

Ezt mondja egy szülő 

Egy szülő azt állítja, hogy senki sem tájékoztatta őket január 9-ig a döntésről: 

Nem hittem el. A mai korban egyetértek azzal, hogy a nem megfelelő érintéssel - ütéssel és veréssel- természetesen foglalkozni kell. De nem tanítják meg a diákoknak, hogyan alakítsanak ki egészséges kapcsolatot

- mondta egy felháborodott szülő, aki a neve elhallgatását kérte.

A lányom és a barátnője minden reggel öleléssel köszöntik egymást, többé nem tehetik, mert büntetést fognak kapni

- tette hozzá a szülő.

Itt az iskola közleménye

Ez a gyermeke biztonságának megőrzése érdekében történik. Ha gyermeke hozzáér valaki máshoz, akár beleegyezik, akár nem, bármi megtörténhet. Sérülést okozhat, valakit nagyon kellemetlenül érinthet. Bár azt akarjuk, hogy gyermeke valóban pozitív, remélhetőleg életre szóló barátságokat kössön, a Hylandsban nem engedélyezzük a romantikus kapcsolatokat. A gyermeke természetesen az Ön engedélyével köthet ilyen kapcsolatokat az iskolán kívül. Azt akarjuk, hogy gyermeke a tanulásra összpontosítson az iskolában, és nem akarjuk, hogy a kapcsolati problémák elvonják a figyelmét 

- írták.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves