Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Alvás

„A 3 hónapos gyerekemet éjfélkor fektetem le, hogy átaludja az éjszakát” – nagy vitát váltott ki a nő levele

2022. november 24.

2 perc olvasás

ELLE
levél alvás anya vita csecsemő
„A 3 hónapos gyerekemet éjfélkor fektetem le, hogy átaludja az éjszakát” – nagy vitát váltott ki a nő levele
© Fotó: Getty Images

Az anyuka bejegyzése hatalmas vitát váltott ki. Kinek van igaza? 


Egy anyuka az egyik internetes fórumon tett közzé egy bejegyzést, amiben elárulta, hogy szándékosan későn fekteti le a gyermekét, hogy ne keljen fel éjszaka. Hatalmas vitát váltott ki a nevelési módszere. 

Így szólt az anyuka bejegyzése

Teljesen egyetértek azzal, hogy minden gyerek más, de nem értem, hogy az emberek miért fektetik le a gyerekeiket 6 órakor. Nyilvánvaló, hogy felébrednek, hiszen órákon keresztül aludtak, és éhesek. A 3 hónapos gyerekem akkor fekszik le, amikor mi (természetesen egy nap többször alszik), éjfél körül, és reggel 8 óráig fel sem ébred. Nagyon szerencsés vagyok, hogy 8 órát alszik egyben, ha este hatkor lefektetem aludni, akkor mindig felébred hajnali 2 óra körül. 

Az édesanya ezután leírta, hogy dolgozik, így a reggeli etetésig még sok dolgot el tud intézni. Tudja, hogy senkinek sem egyforma az időbeosztása, ennek ellenére nem érti, hogy miért fektetik le a gyerekeket ennyire korán aludni. Pláne akkor, ha láthatóan a gyerek sem szeretne aludni. 

Hatalmas vitát váltott ki a bejegyzés 

Rengeteg komment érkezett az anyuka leveléhez, a legtöbben nem értettek vele egyet. Voltak, akik azt tanácsolták neki, hogy kérjen tanácsot tapasztaltabb szülőktől. Míg mások az emelték ki, hogy mennyivel hasznosabb, fontosabb az éjfél előtti alvás. 

Az anyukák egy része úgy vélte, hogy azért ébredt fel a baba, mert nem volt rutinja, ami az édesanya felelőssége. Három hónapos kortól kezdve kell kialakítani a rutint, ami szerintük itt nem történt még meg.

Sokan kiemelték az anyuka tapasztalatlanságát, és rávilágítottak arra, hogy minden gyerek más, így előfordulhat, hogy eddig szerencséje volt. Míg mások azt hangsúlyozták ki, hogy az alvási idő még később is változhat, és előfordulhat, hogy nem fogja a baba az egész éjszakát átaludni. 

Bár heves vita alakult ki a szülők között, voltak, akik helyesnek gondolják az anyuka felvetését. Többen kiemelték, hogy szerintük is jobb később altatni a babát, pláne, ha az igazodik a szülők napirendjéhez
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves