Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VALLOMÁS

„A lányom barátja meglopott, félek, elveszítem a lányomat, ha nem bocsátok meg neki”

2023. január 24.

3 perc olvasás

ELLE
levél anya anyaság pénz vita
„A lányom barátja meglopott, félek, elveszítem a lányomat, ha nem bocsátok meg neki”
© Fotó: Getty Images

Nem olyan régen bukkant fel az egyik internetes fórumon egy anya levele, aki attól retteg, hogy elveszíti a lányát, ha nem képes megbocsátani a barátjának. 


Az anya levele sokakat megdöbbentett, mivel a nő őszintén leírja benne, hogy a lánya barátja meglopta őket, és a lányát is. A férfi az összes megtakarított pénzüket feltette egy online szerencsejátékra, amit elveszített. A lány ennek ellenére megbocsátott neki. 

Az anya retteg attól, ha elmondja a véleményét, a lánya nem bocsát meg

A nő azzal kezdi a bejegyzését, hogy régóta vívódik és nem tudja mihez kezdjen. Borzalmasan dühös, és nem tud megbocsátani a lánya barátjának, miután a férfi az összes megtakarított pénzüket eljátszotta. A pénzt közösen gyűjtötték, a család pénze is benne volt, emellett a lányuk pénze, melyet évek óta gyűjt. Az összegből közösen vettek volna lakást. 

Attól tartok rossz embernek tartanak majd. A lányom egy ingatlant vásárolt volna a barátjával. Megtakarított és spórolt, és egy szép összeg gyűlt össze. Ő nyilván azt mondta, hogy ő is ugyanezt tette, egyenlő arányban, láthatóan mindketten a saját pénzügyeikről gondoskodtak. Napokkal a szerződés aláírása előtt elárulta, hogy egy online fogadáson elvesztette az egész összeget. A lányom teljesen összetört. Dühös volt, de ragaszkodott hozzá, hogy vele maradjon, szereti és segíteni akar neki. Nem tudom elviselni a gondolatot, hogy most vele legyen… hogy lehet megbízni benne. A kapcsolatunk most zűrös. Képtelen vagyok megérteni a döntését. Sokkal többet ér. Nem akarom elveszíteni a lányomat. 

Az anya bejegyzése eltérő reakciókat váltott ki. Voltak, akik leírták, hogy nem szabad beleszólnia a lánya döntésébe. A pénz nagyobb része az övé volt, így jogában áll eldönteni, megbocsát-e vagy sem. 

Azt gyanítom, hogy a lánya végül úgy dönt, hogy szakít a barátjával, hacsak nem tesz aktív lépéseket a szerencsejáték abbahagyásának az érdekében. Nem tehet mást, mint hogy támogatja őt

– írta az egyik kommentelő. 

Bár nem a te dolgot a megbocsátás (bár a helyedben én is mérges lennék), tényleg úgy gondolom, hogy le kell ültetni őt, és el kell magyarázni, hogy egy ház vásárlása vele óriási kockázatot jelentene

– emelte ki egy másik hozzászóló. 

Sokan kiemelték, hogy a megbocsátás, vagy ítélkezés nem a nő feladata. Tény, hogy a pénzt elveszítették, azt a lányuknak adták. Fontos, hogy támogassák a lányt, a férfinek pedig fel kell keresnie egy szakembert.

Többen kihangsúlyozták, hogy büszke lehet a lányára, mert annak ellenére, ami történt, kitart a barátja mellett, és segíteni szeretne neki. Voltak, akik a saját tapasztalatukat írták le. 

Ha nem akarod elveszíteni, hagynod kell, hogy ő maga döntsön, még akkor is, ha ezek tévedésnek bizonyulnak. Nem kell egyetértened vele, vagy nem kell kedvelned, de el kell fogadnod, hogy joga van vállalni ezt a kockázatot

– írta le a véleményét egy másik személy. 

A legtöbben úgy vélik, békéljen meg a helyzettel, a lányának kell viselnie a döntései következményeit. Az egyetlen dolog, amit tehet ebben a helyzetben, hogy támogatja


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves