Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Anya-Lánya

„Az anyukám remek nagymama, de sosem kért bocsánatot a borzalmas gyerekkorom miatt.”

2023. január 23.

2 perc olvasás

ELLE
anya gyerekkor nagymama vallomás probléma
„Az anyukám remek nagymama, de sosem kért bocsánatot a borzalmas gyerekkorom miatt.”
© Fotó: Getty Images

A nő levele sokakat megérintett, a legtöbben úgy gondolják, itt az ideje, hogy mindent tisztázzon az édesanyjával, és megossza a gyermekkora legnagyobb fájdalmait. 


Nem olyan rég, egy anyuka levele bukkant fel az interneten, amiben arról ír, hogy az édesanyjával még mindig furcsa a kapcsolata. A nőnek nem volt egyszerű gyerekkora, ami részben az édesanyja miatt történt.

Sokakat megérintett a nő levele, amiben őszintén mesél a gyerekkora nehézségeiről

A nő azzal kezdi a levelét, hogy nagyon szereti az édesanyját, aki csodálatos nagymama. Nőnek két gyermeke van, az anyukája pedig minden lehetséges módon megpróbál a kedvükre tenni. 

Jó a kapcsolatom anyámmal, és ő jó nagymama, de a gyerekkorom nem volt boldog. Soha nem beszéltem vele arról, hogy milyen hatással volt rám akkoriban, és hogyan érzek ezzel kapcsolatban most. Az az igazság, hogy sok haragom van. Értékelem, hogy küszködött, amikor kicsi voltam – egyedülálló anya volt, és mindent együtt kellett tartania, és volt pár mérgező kapcsolata is. De sokat kivett belőlem – szörnyű volt a hangulata, sok volt a kiabálás és néha meg is pofozott, és nem volt állandóan meleg és ragaszkodó.

A nő ezeket nagyon értékeli, ugyanakkor bántja, hogy sosem volt lehetősége megbeszélni az édesanyjával azokat a dolgokat, amik bántják. A kettőjük viszonya sokat javult az elmúlt években, és már ő is másként értékeli a történteket, de nem tudja elfelejteni. 

Zavar, hogy anyám soha nem próbált beszélni velem azokról a napokról, vagy bocsánatot kérni, amiért nem sikerült jobban az anyaság. Azonban pozitívum, hogy most jó anya és nagyon gondoskodó nagymama. Nem akarom elrontani, de úgy érzem, hogy ezt a terhet le kell tennem a mellkasomról. 

A nő sok hasznos tanácsot kapott, sokan úgy vélik, kommunikációs szakadék van a két nő között. Nem egyszerű ennyi év után előhozakodni a problémákkal, ugyanakkor mindenképpen szükséges. Jó módszer, ha higgadtan, a pozitívumok kihangsúlyozásával jön fel a téma. A támadás nem vezet jóra, komolyabb konfliktus lehet belőle. 

Sokak szerint az édesanya tudja, hogy hibákat követett el a múltban, ezért próbál minél jobb nagymama lenni. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves