Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Barátság

„A legjobb barátnőm gyereke kezelhetetlen, de nem tudom, hogy mondjam neki, ne hozza ide”

2023. február 08.

2 perc olvasás

ELLE
anya barátnők barátság gyerek gyereknevelés vallomás
„A legjobb barátnőm gyereke kezelhetetlen, de nem tudom, hogy mondjam neki, ne hozza ide”
© Getty Images

Az embereket meglepte az anya levele, aki egy névtelen fórumon kért segítséget. 


A gyereknevelés nem egyszerű, sokszor a tudatosan felállított elvek esetén is elfordulhatnak olyan szituációk, melyekre senki sem számított. Emiatt kért segítséget egy anya, aki nem tudja, hogy miként közölje a legjobb barátnőjével, hogy a hatéves lánya többé már nem szívesen látott vendég az otthonában. 

Az anya úgy érzi a barátnője elvesztette a kontrolt 

Az anyuka azzal kezdi a beszámolóját, hogy teljesen tanácstalan, mivel fontos neki a barátnője, de úgy érzi, ez a probléma már kezelhetetlen. A két nő már régóta közeli barátságot ápol, mindkettőjüknek két gyereke van. A gyerekek hasonló korúak, ezért gyakran töltenek el időt együtt. 

A dilemmám az, hogy a lánya nem irányítható, aljas és gyakran agresszív a lányommal szemben, aki meglehetősen csendes, és nem akar senkit elnyomni. A barátnőm nyilvánvalóan nem tud uralkodni a lányán, és kifogásokat keres a viselkedésére, amely magában foglalja a dührohamokat, a kiabálást, a lökdösődést, az ütéseket és a káromkodást.

Az anyuka leírja, hogy a lány nem minden esetben viselkedik így, de, ha valamelyik kívánsága nem teljesül, akkor abból hatalmas veszekedés lesz. A lánya sem szeret már a másik kislánnyal időt tölteni, ezért egyszer megpróbálta megbeszélni a dolgot, ami egy kisebb vitával zárult. 

Odáig fajult a helyzet, hogy nem akarom, hogy átjöjjenek, mivel a lányom nagyon fél ettől a lánytól, és nem akarja, hogy lökdössék vagy üvöltözzenek vele. Valahányszor csak utaltam rá, vagy elmondtam a véleményemet, a barátom védekezővé vált, és lezárta a beszélgetést. Mit tehetek?

A nő számos tanácsot kapott, az első az volt, hogy pár alkalommal találkozzanak a gyerekek nélkül. Vesse fel, hogy jót tenne mindkettőjüknek, ha csak ketten lennének, ha a barátnője ragaszkodik a gyerekekhez, akkor árulja el, hogy a kislány fél a másik gyerektől. 

A kommentelők úgy vélik, fontos a következetesség, és az, hogy ne támadóan lépjen fel. A nevelési stílus kritizálása sok szülőnél érzékeny téma, emiatt nem szabad túlságosan erőszakosnak lennie. Ha a gyerekek végül nem lesznek barátok, az sem gond, ettől függetlenül nem szabad, hogy a felnőttek barátsága is véget érjen.  


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves